Доступність посилання

ТОП новини

Різнокольоровий PR – Дніпропетровськ за день до виборчої кампанії


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 1 серпня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) - На старті передвиборчої кампанії у Дніпропетровську вже лунають заяви про використання нечесних методів політичної боротьби за голоси виборців. Місцевий осередок Партії регіонів заявляє, що вилучив цілу купу друкованої продукції з інформацією, яка дискредитує партію та її лідера.

Докази застосування чорних технологій
(RadioSvoboda.Ua)
(RadioSvoboda.Ua)
Листівки й газети із, як кажуть дніпропетровські «регіонали», відвертим глузуванням над партією, її керівниками та гаслами поширювали в різних районах області. За руку на гарячому нікого не спіймали, усю продукцію вилучали вже в тих, хто її отримав.

Газета «Паханат» і комікси «Проффесор»

На одній із листівок зображений Віктор Янукович з непристойним жестом і напис – «Покращення життя уже сьогодні». Інший паперовий доказ, як кажуть «регіонали», спроби дискредитувати, це газета з назвою «Паханат» і цикл коміксів під заголовком «Проффесор».

У випуску продукції підозрюють опонентів, кого конкретно, не кажуть, бо не мають доказів. Лідер обласної організації Партії регіонів Олег Царьов переконаний , що «чорного» піару буде ще більше.

Регіонали принесли ще один доказ застосування брудних технологій на прес-конференцію. Це оголошення, де двоє осіб нібито від «регіоналів» пропонують всім охочим роботу в партійних наметах. Зарплату обіцяють пристойну, від 2 тис. грн. Олег Царьов каже, що його партія ніякого стосунку до цих пропозицій не має, а тих, хто розповсюдив оголошення, знайдуть і покарають правоохоронці.

Як виглядає, зробити це буде дуже складно. Оголошення роздруковані з комп’ютера. Телефоную за одним із вказаних номерів — на тому кінці дроту все спростовують:

(RadioSvoboda.Ua)
(RadioSvoboda.Ua)
«Алло, добрий день, це Костянтин?»

«Так, так».

«Скажіть, будь ласка, а це Ви там пропонуєте роботу?»

«Ні, ні, я не давав оголошення. Це помилка».

«Там сказано, від Партії регіонів. Ви до цього причетні?».

«Ні, ні, я ж кажу – помилка».

Опоненти Партії регіонів погоджуються, що нинішня виборча кампанія буде справді брудною. В обласній організації «Нашої України» впевнені, що по діжці бруду виллється на всі політичні сили. Заступник голови осередку Олександр Соколик переконаний, у виборчих штабах цього року працюють ті самі технологи, то й методи застосовуватимуть ті самі, з варіаціями. «Ми намагалися в 2006-ому році показати, що можна робити вибори чесно, але наш приклад ніхто не хоче брати за основу. Ми будемо навчати наших членів ТВК, казати, на що звертати увагу, але цього не достатньо», — каже Соколик.
XS
SM
MD
LG