Доступність посилання

ТОП новини

«Г’юман Райтс Воч» висловила занепокоєння з приводу ізоляції в Росії у психіатричній лікарні активістки Об’єднаного громадянського фронту Лариси Арап


Представник «Г’юман Райтс Воч» Рейчел Денбер назвала цей факт брутальним порушенням прав людини, неприпустимим для сучасної держави.

Представник «Г’юман Райтс Воч» Рейчел Денбер назвала цей факт брутальним порушенням прав людини, неприпустимим для сучасної держави.

Активістку мурманської філії Об’єднаного громадянського фронту Ларису Арап насильно ізолювали в психіатричній лікарні на початку липня, а відомо про це стало лише кілька днів тому.

Правозахисники кажуть про численні порушення законів у випадку з Арап.

Керівник Громадянської комісії з прав людини Роман Чорний в інтерв’ю Радіо Свобода зазначив: «Це дуже подібне на таке влучне російське слово – шельмування, очорнення людини. І навіть якщо Арап була госпіталізована у 2004 році, сам факт госпіталізації ні про що не свідчить. Людина має право захищати права інших людей, розповідати про ті умови утримання, які є в психіатричних лікарнях. І, звичайно, за таку критику в пресі не можна ізолювати людину в психіатричній лікарні».

Правозахисники переконані, що російська влада таким чином зводить рахунки з Ларисою Арап за її критичну статтю про жорстоке поводження з хворими в психіатричній лікарні.
XS
SM
MD
LG