Доступність посилання

ТОП новини

Вибори і банки – огляд преси


Ірина Біла Київ, 3 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Чому існує занепокоєння серед підписантів «мегаблоку»? Чому Петро Порошенко не буде депутатом? Чи правда, що Василь Дурдинець – тесть Валерія Гелетея? У яких банках – українських чи іноземних – вигідніше брати позику, а в які робити вклади? Такі, серед інших, теми сьогоднішньої української преси.

«Мегаблок тріщить по швах» – у статті під таким заголовком газета «Діло» пише, що за зовнішньою радістю підписантів «мегаблоку» «Наша Україна – Народна самооборона» приховані занепокоєння і невизначеність. Бо невеличкі партії і досі не знають, скільки їм дадуть місць у прохідній частині списку. Інтрига триватиме до 7 серпня, коли затверджуватиметься загальний список. Рядові партійці лише сподіваються на справедливість руки Президента, котрий особисто візьме участь у корегуванні списку «нових помаранчевих».

Відсутність у виборчому списку Петра Порошенка у газеті «Сегодня» коментує політолог Вадим Карасьов. Він зазначає, що колишнього «шоколадного короля» не хотіли бачити в списках більшість його однопартійців, оскільки Порошенко асоціюється з «любими друзями» і є носієм «антирейтингу» партії. Журналістам вдалося з’ясувати про домовленість між Порошенком і Президентом, що він не балотуватиметься в парламент, але потім отримає якусь впливову посаду. Скажімо, стане головою Нацбанку. Стаття називається «Порошенко пішов, залишивши у списку батька».

Про те, як вдалося зробити швидкий кар’єрний злет – від дільничного інспектора до начальника Управління державної охорони України – генерал міліції Валерій Гелетей розповідає в інтерв’ю газеті «Факти». Він також зізнається, що знає всіх кримінальних авторитетів і що Василь Дурдинець – не його тесть.

«На дачі Віктора Януковича копають підземний хід, а поряд планують звести церкву для селян» – про це розповідає кореспондент «Газети по-українськи», якому вдалося поспілкуватися з будівельниками, що добудовують дачу Прем’єр-міністра.

Іноземні банки продовжують лишатися популярними серед українців, котрі беруть у борг під невеликі відсотки. Однак серед вкладників, як стверджує «Газета 24», популярніші українські банки – вони значно більше платять по вкладах. Тому вкладати кошти в них значно вигідніше, аніж в іноземні. Стаття називається «Вигідний патріотизм».
XS
SM
MD
LG