Доступність посилання

ТОП новини

Кілька менших партій приєднуються до Партії регіонів, а їхні лідери – до виборчого списку Партії регіонів


Партія промисловців і підприємців України, партія «Віче», Республіканська партія України і партія «Трудова Україна» «делегують» своїх представників до виборчого списку Партії регіонів.

Партія промисловців і підприємців України, партія «Віче», Республіканська партія України і партія «Трудова Україна» «делегують» своїх представників до виборчого списку Партії регіонів.

Як сказав дотеперішній голова Партії промисловців і підприємців, міністр економіки Анатолій Кінах на її з’їзді в суботу в Києві, Партія регіонів близька до ПППУ за програмовими засадами і погляди обох партій на перспективи соціально-економічного розвитку України збігаються.

При цьому Кінах склав повноваження голови партії. Новим керівником ПППУ з’їзд обрав заступницю голови Київської міської державної адміністрації Людмилу Денисюк.

Водночас з’їзд заявив, що партія готова брати активну участь у виборах, але «тільки за умови, що вони відбуватимуться відповідно до Конституції і законів України».

З’їзд також припинив членство в партії делегованих до виборчого списку Партії регіонів, щоб вони були формально позапартійними.

За повідомленнями, йдеться про двох осіб – самого Анатолія Кінаха (53-тє місце в списку Партії регіонів), а також депутата Верховної Ради 5-го скликання Василя Гуреєва (104-те місце).

Спершу повідомляли, що Партія промисловців і підприємців претендувала на 5 чи й 7 місць у списку Партії регіонів.

Кінах у своїй промові пропонував ПППУ підтримати Партію регіонів на виборах, але такого рішення з’їзд не ухвалював.

Натомість з’їзд, закінчивши суботнє засідання, продовжив свою роботу «на невизначений час», щоб у разі потреби знову зібратися без скликання нового з’їзду.

На попередні вибори 2006 року Партія промисловців і підприємців України йшла у складі Блоку «Наша Україна», але була виключена з нього за підтримку Партії регіонів у Верховній Раді 5-го скликання.

У п’ятницю з’їзд партії «Віче» вирішив у Києві, що самостійно йти на вибори недоцільно, і делегував п’ять своїх представників до виборчого списку Партії регіонів.

Але в оприлюдненому в суботу списку Партії регіонів із тих п’яти є тільки одне прізвище – дотеперішньої лідерки партії, заступниці міністра юстиції Інни Богословської, яка отримала в ньому четверте місце.

З’їзд у п’ятницю звільнив Богословську з посади голови партії і замінив її на Ігоря Дідковського, а також задовольнив заяви п’яти делегованих про вихід із партії «Віче» для участі в списку Партії регіонів.

Водночас з’їзд визнав Партію регіонів «політичним партнером» партії «Віче» і «найконструктивнішою парламентською силою» й закликав підтримати «представників партії в списку Партії регіонів і саму цю партію» голосуванням за неї на виборах.

Республіканська партія України теж вирішила не йти на вибори самостійно, а підтримати на них Партію регіонів, а також почати процес об’єднання з нею.

З’їзд РПУ в п’ятницю в Києві звільнив із посади голови партії міністра палива і енергетики Юрія Бойка. Нового голову не обирали – керівництво партією за її статутом тепер покладене на президію її політради.

У суботу Бойко виявився на 49-му місці в списку Партії регіонів як позапартійний.

Партія «Трудова Україна» так само вирішила не брати самостійної участі в виборах і об’єднати політичні зусилля з Партією регіонів.

На з’їзді цієї партії, який почався в п’ятницю в Києві, також «узгодили спільну позицію» про готовність партії «Трудова Україна» ввійти до складу Партії регіонів.

З’їзд «Трудової України» продовжиться в понеділок.

Тим часом уже в суботу її лідер Валерій Коновалюк був на 84-му місці в списку Партії регіонів, записаний там як позапартійний.

Про його вихід із «Трудової України» наразі не повідомляли.
XS
SM
MD
LG