Доступність посилання

ТОП новини

Кінокомпанія «Файно-Компані» завершила зйомки фільму українського виробництва «Ван Гог не винен


Про це у неділю на прес-конференції в Києві повідомила директор кінокомпанії Таміла Мостіпан. За її словами, надалі кінокомпанія планує, зокрема, все більше і більше центральних ролей віддавати українським акторам.

Про це у неділю на прес-конференції в Києві повідомила директор кінокомпанії Таміла Мостіпан.

«Ми прагнемо орієнтуватися на українського глядача», – заявила пані Мостіпан. За її словами, надалі кінокомпанія планує, зокрема, все більше і більше центральних ролей віддавати українським акторам.

Як повідомили організатори прес-конференції, у фільмі «Ван Гог не винен» знявся культовий актор Армен Джигарханян, а також Володимир Гришко, Інна Цимбалюк, Ольга Радчук, Інна Мірошниченко.

Прем’єра фільму відбудеться восени.

Відомий український режисер Андрій Бенкердоф («Бандитський Петербург», «Старики-полковники», «Європейський конвой», «Бомж») висловив переконання, що поява першої та єдиної компанії з українською назвою змінить ситуацію в українському кінематографі. Також, за його словами, «знімати кіно – сьогодні вигідна справа». «Зараз в Україні починає рости телевізійне кіно. Але мені так здається, що це один з етапів до того, щоб знімати і прокатне кіно. Воно сьогодні дорожче, складніше».

Як повідомили учасники прес-конференції, до кінця року компанія «Файно-Компані» планує зняти ще два фільми.
XS
SM
MD
LG