Доступність посилання

ТОП новини

Із літаком «Українсько-Середземноморських авіаліній» знову були проблеми


Рейс цієї авіакомпанії з Запоріжжя до турецької Антальї в суботу довелося перервати й повернутися на аварійну посадку в Запоріжжі, повідомила в вівторок прес-служба Державної авіаційної адміністрації.

Рейс цієї авіакомпанії, відомої також як UM Air, із Запоріжжя до турецької Антальї в суботу довелося перервати й повернутися на аварійну посадку в Запоріжжі, повідомила в вівторок прес-служба Державної авіаційної адміністрації.

На висоті понад 6 тисяч метрів почалося зниження тяги одного з двох двигунів і вібрація літака, через що двигун довелося вимикати.

Посадка на одному двигуні відбулась успішно.

Комісія Державіаадміністрації розслідує причини інциденту, мовиться в повідомленні.

25 липня Державіаадміністрація скасувала ліцензію цієї авіакомпанії через виявлені грубі порушення.

Комісія ДАА виявила тоді низку грубих порушень із питань організації льотної роботи, багаторазові випадки перевищення норм робочого часу та скорочення часу відпочинку пілотів.

«Фізична втома членів екіпажу вже призводила до серйозних наслідків», – наголосив заступник міністра транспорту, голова Державіаадміністрації Анатолій Колесник.

За його словами, також технічний стан літаків компанії не відповідає міжнародним і українським стандартам безпеки.

Але авіакомпанія відразу ж домоглася через суд заборони на скасування ліцензії.

Керівництво компанії заявило, що розцінює претензії ДАА як спробу «усунути підприємство з ринку повітряних перевезень».

На початку липня цього року з літаком цієї компанії сталася нештатна ситуація з вимкненням двигуна, коли в ньому повертався з візиту до сербського Косова міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк. Літак успішно приземлився.

А в травні 2003 року літак цієї ж авіакомпанії з 62 іспанськими військовослужбовцями, які поверталися додому з Афганістану, і ще 13 людьми на борту розбився на території Туреччини. Усі 75 осіб загинули.

«Українсько-Середземноморські авіалінії», або UM Air, здійснюють чартерні й регулярні авіарейси на внутрішніх і закордонних маршрутах із червня 2000 року.
XS
SM
MD
LG