Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр німецької Баварії вів у Києві переговори про співпрацю, про євроінтеграцію України і про футбол


Із Едмундом Штойбером зустрівся в середу Президент України Віктор Ющенко. Голова уряду найбільшої німецької федеральної землі також мав зустрічі з першим віце-прем’єром, міністром фінансів Миколою Азаровим і лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко. Він повідомив, що мета його приїзду – заручитися підтримкою всіх політичних сил України для подальшого розвитку двосторонніх відносин.

Із Едмундом Штойбером зустрівся в середу Президент України Віктор Ющенко.

Голова уряду найбільшої німецької федеральної землі також мав зустрічі з першим віце-прем’єром, міністром фінансів Миколою Азаровим і лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко.

Однією з тем переговорів було проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

За словами Ющенка, Україна зацікавлена в вивченні досвіду Німеччини в проведенні фінальної частини футбольного чемпіонату, яка відбулася там 2006 року.

Азаров заявив, що Україна запрошує Німеччину, і, зокрема, фірми з Баварії взяти участь у здійсненні програм підготовки до фіналу Євро-2012.

Про цей чемпіонат ішлося і в розмові Штойбера і Тимошенко, як і про співпрацю і євроінтеграцію.

Як повідомила Тимошенко після зустрічі, вона не почула від Штойбера жодного речення, яке «закривало» б Україні шлях до Європи в майбутньому.

Напередодні приїзду до Києва баварський прем’єр заявляв, що Україна потребує європейської перспективи, але шлях до членства в Європейському Союзі ще дуже довгий.

У Києві він повідомив, що мета його приїзду – заручитися підтримкою всіх політичних сил України для подальшого розвитку двосторонніх відносин.
XS
SM
MD
LG