Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Кого підозрюють в отруєнні Віктора Ющенка? Скільки коштує український суд? А скільки земля на Печерських пагорбах столиці?


Ірина Біла Київ, 9 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Газеті «Сегодня» стало відомо, що в Секретаріаті Президента та в СБУ, за узгодженістю з Генпрокуратурою, вже практично готовий «сценарій розкриття отруєння Віктора Ющенка восени 2004 року». А оголосять вердикт напередодні нинішніх виборів. Про підозрюваних – в статті «Отруєння Ющенка: крайніми можуть «призначити» Сацюка, Заліського та СДПУ(о)».

Скільки коштує український суд? Як стверджує «Газета 24» – не так вже й дорого. Терези правосуддя наділені надприродною чутливістю – часом вони готові схилитися у чийсь бік за дрібницю. Докладніше – в статті «Взятки гладкі».

Не завжди в небезпечній ситуації поруч можуть опинитися правоохоронці. А значить – потрібно вміти самому за себе постояти. Журналісти «Газети 24» вивчали пропозиції щодо засобів самозахисту і розповідають про них у статті «Народна самооборона».

Війна за київську землю триває. Як інформує газета «Голос України», цього разу об''єктом чергового скандалу стала Центральна міська клінічна лікарня. Днями її колектив розповсюдив звернення, в якому київську владу звинувачують у нібито прагненні відібрати в них майже гектар землі. Здавалося б, ситуація звична для наших часів і не потребує коментарів. Коли одна сотка на Печерських пагорбах, де розташована лікарня, коштує близько 200 тисяч доларів, про яку охорону здоров''я може йтися? Однак, з''ясувалося, справа набагато заплутаніша. Розплутують її газетярі у статті «Поліклініка - на папері, печерські землі - у кишені?».

Відтепер для отримання одноразової допомоги при народження дитини необхідно подати лише 3 документа: заяву, копію свідоцтва про народження дитини і довідку із Відділу реєстрації актів громадянського стану. Докладніше про це розповідає газета «Факти» у рубриці «Щось новеньке».

Давній в’їзд у Київ через Золоті ворота вже цього року стане зовсім іншим, - стверджує «Газета по-київськи». Журналісти видання побували в комплексі Воріт і переконані, що вони не мають нічого спільного з історичною правдою. Стаття називається «Ми ввійшли в Золоті ворота».
XS
SM
MD
LG