Доступність посилання

ТОП новини

Двох замість одного. У Криму затримали підозрюваних в євпаторійських вбивствах


Володимир Притула Сімферополь, 9 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Кримська міліція затримала двох осіб, яких підозрюють у серії резонансних убивств молодих жінок у курортній Євпаторії. За словами начальника Головного Управління МВС України у Криму Анатолія Могильова, обидва підозрюваних між собою не пов’язані. Один із них уже заарештований.


Начальник кримської міліції повідомив, що вчора правоохоронці затримали російського громадянина, підозрюваного в останньому вбивстві місцевої мешканки, що сталося 6 серпня. І підозрюваний, і його жертва належали до категорії громадян без певного місця проживання. Але це вбивство, за даними правоохоронців, не має стосунку до серії попередніх, що сталися в Євпаторії з 24 травня до 29 липня. Тоді жертвами невідомого маніяка стали три молоді жінки. Ще одній дивом вдалося вижити після нападу зловмисника.

Саме за свідченнями цієї жінки вдалося вийти на слід вірогідного вбивці. Його затримали 31 липня, ним виявився мешканець Євпаторії 1959 року народження, який раніше не зміг облаштувати своє особисте життя.

Начальник Головного Управління МВС України у Криму Анатолій Могильов повідомив: «За першими трьома епізодами – убивства і четвертий епізод – завдання тяжких тілесних ушкоджень – затримана людина, яку ми обгрунтовано підозрюємо у цих серійних вбивствах молодих жінок. Ця людина заарештована».

Доказів вистачає, наразі, лише на один злочин

Зараз триває ціла низка судових експертиз, в тому числі – психологічна, щоб визначити, серед іншого, й осудність заарештованого. Водночас Анатолій Могильов уточнив, що поки доказів вистачає лише на підтвердження епізоду з нападом на жінку, яка вижила: «Я спеціально до цього не говорив, не давав інтерв’ю до моменту арешту. Обґрунтованість цих даних щодо підозрюваного підтвердив суд, заарештувавши його. Зараз цій людині висунуті обвинувачення лише за одним фактом: завданням важких тілесних ушкоджень, де найбільше доводиться його вина. Він перевіряється на причетність і до тих трьох злочинів».

За словами Анатолія Могильова, міліція намагалася діяти швидко, розуміючи, що резонанс від цих серійних злочинів відлякує відпочивальників від Курортної Євпаторії. Саме, щоб пришвидшити розслідування, правоохоронці пообіцяли за цінну інформацію щодо цих злочинів винагороду у 50 тисяч гривень. Начальник кримської міліції каже, що, хоча зловмисники затримані, ця обіцянка чинна.
XS
SM
MD
LG