Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Президента: ЦВК має всі правові підстави сформувати окружні виборчі комісії з представників усіх п’яти фракцій, які існували в парламенті


Заступниця голови Секретаріату і представниця Президента в Центрвиборчкомі і Конституційному Суді Марина Ставнійчук звернула увагу, що хоча суд прийняв до розгляду адміністративний позов СПУ, він не заборонив ЦВК вчиняти ті чи інші дії на забезпечення позову. Центрвиборчком сьогодні має завершити формування окружних виборчих комісій.

Заступниця голови Секретаріату і представниця Президента в Центрвиборчкомі і Конституційному Суді Марина Ставнійчук звернула увагу, що хоча суд прийняв до розгляду адміністративний позов СПУ, він не заборонив ЦВК вчиняти ті чи інші дії на забезпечення позову.

Минулого тижня Соцпартія оскаржила постанови ЦВК про участь представників БЮТу і «Нашої України» у формуванні виборчих комісій на тій підставі, що на момент початку виборчого процесу ці фракції юридично перестали існувати, а повноваження депутатів були достроково припинені.

Закон про вибори народних депутатів передбачає формування виборчих комісій партіями та блоками, що мають свої фракції у поточному складі Верховної Ради.

Центрвиборчком сьогодні має завершити формування окружних виборчих комісій. Це випливає з календарного плану дострокових парламентських виборів, ухваленого ЦВК.

У червні Президент розпустив Верховну Раду і призначив дострокові вибори на підставі складання повноважень депутатами фракцій БЮТ та «Нашої України». Вибори мають відбутися 30 вересня.
XS
SM
MD
LG