Доступність посилання

ТОП новини

«Суп-хаусу» у Луганську більше не буде


Ярослав Гребенюк Луганськ, 15 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua)– Сьогодні у Луганську за рішенням суду розбирали будівлю кафе «Суп-хаус», вибух в якому півроку тому забрав життя п’ятьох людей. Але власники намагались перешкодити роботам.

Кафе, де з недбальства власника загинуло п'ятеро людей
Демонтувати кафе «Суп-хаус» і керівник області Антипов, і мер міста Кравченко пообіцяли ще у лютому, відразу ж після вибуху. І з того часу городяни із подивом спостерігали, що будівлю не зносять, а навпаки, вставляють вікна, ремонтують та чепурять.

Сьогодні споруду почали розбирати, причому прес-служба міськради урочисто запросила на цей захід журналістів.

Спостерігати за подією приїхали аж двоє заступників Луганського міського голови – Віктор Пронін та Маноліс Пілавов. Останній особисто запрошував пресу на демонтаж, але на місці подій обидва посадовці відмовились давати коментарі.

Новий власник, старі проблеми

Чому саме, стало зрозуміло, коли на майданчик увірвались дві жінки та чоловік, що назвалися представниками власника. Виявляється, у «Суп-хауса» новий господар – Олена Голуб, і її представники вважають дії судових виконавців незаконними. Наталя Грузинова, представник власника стверджує, що згідно з Законом про виконавчу службу вона має право на місці виконання пред’являти клопотання, оголошувати заяви. Проте голова виконавчої служби відмовилася на місці приймати заяву. Врешті-решт вона дала розпорядження по телефону і канцелярія заяву прийняла, розповідає Наталя Грузинова.

Представники власника хапали за руки робітників, які знімали плитку зі стін, називали їх «пацанами», погрожували судовим переслідуванням, вимахували документами у файлах, а потім заходилися набирати на мобілках номер «02». Потреби у цьому не було, бо міліції навкруги було більш ніж достатньо.

Діями міліції керував заступник начальника Луганського міського управління внутрішніх справ полковник Петро Щербаков. Він подивився документи і не знайшов підстав втручатись у роботу судових виконавців. «Земля належить громаді. А будівля споруджена з порушеннями. Тому тут спірне питання, і вони його повинні вирішувати у суді», – каже полковник.

Кафе насправді збудували із порушеннями. Ще напередодні відкриття архітектурне відомство заборонило вводити будівлю в експлуатацію.

Міська влада та власники споруди намагаються вирішити питання — бути чи не бути «Суп-Хаусу». Тим часом, пересічні луганці вважають, що залишити кафе, де через недбалість господаря загинуло п’ятеро людей, це просто якось не по-людськи:

«Я категорично проти того, щоб ця будівля тут залишалась. Доки вона буде тут стояти, кожна родина, в якій відбулась трагедія, буде проходити повз «Суп-хаус» і згадувати про бездушність міської влади. Такої споруди, як на мене, у місті не повинно бути», – каже жителька Луганська.
XS
SM
MD
LG