Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Президента: Кабмін «продовжує безглузду і витратну практику прискореного роздування бюрократичного апарату», а декларації уряду про наміри скасовувати пільги розбігаються з його діями


Словами про пільги представник Секретаріату Ян Берназюк прокоментував постанову Кабінету Міністрів за середу, якою встановили пенсії колишнім членам Ради Міністрів і Кабінету Міністрів УРСР, а також членам їхніх родин, у розмірі нинішніх урядових пенсій. Керівник служби забезпечення зв’язків із Верховною Радою і Кабінетом Міністрів також скритикував іншу постанову уряду, яка запровадила в середу вже 12-ту посаду заступника міністра внутрішніх справ. Це має бути вже 3-й перший заступник міністра.


Словами про пільги представник Секретаріату Ян Берназюк прокоментував постанову Кабінету Міністрів за середу, якою встановили пенсії колишнім членам Ради Міністрів і Кабінету Міністрів УРСР, а також членам їхніх родин, у розмірі нинішніх урядових пенсій.

Керівник служби забезпечення зв’язків із Верховною Радою і Кабінетом Міністрів також скритикував іншу постанову уряду, яка запровадила в середу вже 12-ту посаду заступника міністра внутрішніх справ. Це має бути вже 3-й перший заступник міністра.

Берназюк звернув увагу, що існує указ Президента, за яким кількість заступників міністра не може перевищувати 4 (по 5 заступників можуть мати тільки міністри закордонних справ і оборони).

Голова Секретаріату Президента Віктор Балога теж скритикував уряд за надмірне розширення штатів.

Він нагадав, що за останні 10 місяців уряд Віктора Януковича створив понад 60 керівних посад у міністерствах і відомствах, із них чотири десятки посад заступників міністрів.

Обидва представники Секретаріату дали знати, що після юридичного аналізу цих і ще деяких останніх урядових актів Президент може зупинити їхню чинність.

За словами Берназюка, на сьогодні існує 13 указів Президента про припинення чинності актів уряду, при цьому лише за останній місяць їх видали 4.

На думку представника Секретаріату, це пов’язано з «активізацією» уряду в ухваленні постанов і розпоряджень, які «викликають сумніви щодо їхньої конституційності».
XS
SM
MD
LG