Доступність посилання

ТОП новини

У Києві завершила роботу IV сесія Патріаршого Собору УГКЦ на тему: «Молодь у Церкві третього тисячоліття»


Сесія проходила в Пущі-Водиці під Києвом із 13 до 17 серпня.

Сесія проходила в Пущі-Водиці під Києвом із 13 до 17 серпня.

За повідомленням прес-служби Патріаршого Собору УГКЦ, на сесію прибуло 180 делегатів із 13 країн світу з усіх єпархій Української греко-католицької церкви – із України, Західної Європи, Австралії, Америки, а також Росії і Казахстану.

Урочисте відкриття собору відбулося 13 серпня молебнем до Святого Рівноапостольного Володимира на Володимирській гірці у Києві. В такий спосіб Українська греко-католицька церква не тільки відзначила чергову річницю хрещення України, але й продемонструвала, що вона є «Церквою Київської традиції», що бере свій початок від 988 року, з часу хрещення Київської Русі.

Під час собору діяло 6 секцій: духовна формація і моральне виховання; соціальні проблеми та соціальне служіння; освіта та академічне душпастирство; молодіжні християнські організації, рухи та спільноти; молодь в парафії, військове та медичне капеланство; міжконфесійний діалог – сучасний виклик молоді.

На завершення IV сесії Патріаршого Собору УГКЦ відбулося підсумкове пленарне засідання, на якому ухвалили соборову резолюцію.
XS
SM
MD
LG