Доступність посилання

ТОП новини

Пастка для Президента чи бажання скасувати пільги та недоторканність високопосадовців уже сьогодні?


Тетяна Ярмощук Київ, 20 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) –Чи справді Партія регіонів підтримує гасла опозиції про ліквідацію привілеїв? І як опозиція пояснюватиме своїм виборцям небажання підтримати ідею Януковича і скасувати пільги та недоторканність іще до виборів?

Ініціатива Віктора Януковича про скасування пільг та недоторканності – не більше, ніж піар, виконати її сьогодні нереально. Представник «Нашої України – Народної самооборони» Микола Оніщук сказав: «Це очевидний, запізнілий, правда, піар-хід, який розрахований на технологію мавпування. Те, що пропонує блок «Наша Україна», Президент, пропонувати те ж, можливо, тільки більше або швидше».

Представники ж Партії регіонів заявляють, що й справді виступають за скасування всіх привілеїв. Втім, не приховують сумнівів, що зробити до виборів це навряд чи вдасться. Олексій Плотніков заявив: «Дійсно, це конституційні питання, там треба 300 голосів. Я не думаю, що вдасться зібрати 300 голосів, враховуючи, що опозиція вже не вважає себе народними депутатами. Ми готові прийти до Верховної Ради, ми готові розглянути це питання, але якщо це стосуватиметься конституційної більшості, то з причин, які від нас не залежать, можливо, з цього й нічого не вийде до виборів».

Черговий піар-хід Партії регіонів навряд чи вплине на симпатії електорату, каже політичний експерт Олександр Палій: «Не думаю, що ці ініціативи додають електорату Партії регіонів. Навряд чи це так. Наші виборці вже давно дозріли до того, щоб до них ставилися більш серйозно. Вони чудово розуміють, що намагаючись перегравати один одного, видираючи гасла, перемогти в загальнонаціональному масштабі неможливо. Це дрібна гра як для Партії регіонів».

Скасування пільг та недоторканності є передвиборчими гаслами Блоку Юлії Тимошенко та «Нашої України – Народної самооборони». Про це неодноразово заявляв Президент. А минулого тижня Віктор Янукович запропонував зняти привілеї для всіх високопосадовців. Зробити це Прем’єр пропонує у вересні в приміщенні Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG