Доступність посилання

ТОП новини

Президент вимагає від Прем’єр-міністра негайно усунути міністра з надзвичайних ситуацій від виконання обов’язків


Віктор Ющенко в телеграмі до Віктора Януковича заявляє, що Нестор Шуфрич не знає реального стану справ із гасінням лісових пожеж на Херсонщині, не в змозі організувати роботу з ліквідації пожежі і дезінформував із цього питання Президента України. Про вжиті заходи для гасіння пожеж і для усунення Шуфрича Ющенко просить Януковича доповісти особисто. Уже повертаючись із вівторкової робочої поїздки до Херсонської області, голова держави побачив із повітря великий обсяг пожеж і наказав розвернути літак. Ющенко вважає, що своєю фальшивою доповіддю Шуфрич увів в оману не лише його, а й усе суспільство.


Віктор Ющенко в телеграмі до Віктора Януковича заявляє, що Нестор Шуфрич не знає реального стану справ із гасінням лісових пожеж на Херсонщині, не в змозі організувати роботу з ліквідації пожежі і дезінформував із цього питання Президента України.

«Невідкладно прийняти рішення про відсторонення пана Шуфрича від виконання обов''язків Міністра та в установленому порядку порушити питання про звільнення його з посади як такого, що неспроможний забезпечити доручену ділянку роботи», – мовиться у телеграмі Президента до Прем’єр-міністра, яку оприлюднила у вівторок прес-служба глави держави.

Про вжиті заходи для гасіння пожеж і для усунення Шуфрича Ющенко просить Януковича доповісти особисто.

Голова держави ввечері в вівторок перебував на місці стихійного лиха в Херсонській області і особисто стежив за гасінням пожежі.

Він назвав дії уряду в цій справі неефективними та неоперативними і вимагає вжити всіх заходів для ліквідації пожежі.

Напередодні, вже повертаючись із вівторкової робочої поїздки до Херсонської області, голова держави побачив із повітря великий обсяг пожеж і наказав розвернути літак.

Перед цим міністр із надзвичайних ситуацій відрапортував Президентові про локалізацію вогнищ займання і успішне приборкання вогню, повідомив у Києві голова Секретаріату Президента Віктор Балога.

За його словами, Ющенко вважає, що своєю фальшивою доповіддю Шуфрич увів в оману не лише його, а й усе суспільство.

Іще перед відльотом із Херсона голова держави критикував дії урядовців при ліквідації лісової пожежі як недостатні.

Міністр із надзвичайних ситуацій теж повернувся до Херсонської області, де він зранку супроводжував Президента.

Дізнавшись про критику голови держави вже в Кіровоградській області, міністр повторив, що пожежу на Херсонщині «локалізували» і «фактично погасили».

За словами Шуфрича, під час розмови Ющенко подякував йому за дії рятувальників.

Лісові пожежі, які від понеділка палають у Голопристанському і Цюрупинському районах Херсонської області, вже знищили понад 4 тисячі гектарів лісу і далі поширюються.

Міністерство з надзвичайних ситуацій вважає за причину цих пожеж на Херсонщині, як і інших лісових пожеж останнього часу в Миколаївській і Запорізькій областях, у першу чергу необережне поводження людей із вогнем.

Сьогодні на Херсонщині триває гасіння лісових пожеж. За даними МНС, станом на ранок вогнем охоплена територія понад 3000 гектарів.

Про те, яка зараз обстановка в районі стихійного лиха, Радіо Свобода розповів директор Департаменту сил цивільного захисту МНС Григорій Марченко: «Зараз переді мною абсолютно чистий горизонт. І це підтвердив обліт території. Крім 730 працівників МНС і Держкомлісгоспу, до гасіння пожежі додатково залучені 200 чоловік з Міністерства оборони. Сьогодні вже повністю буде ця пожежа ліквідована».

На виконання доручення Президента України Збройні сили України надали 34 одиниці спецтехніки та 298 військовослужбовців для ліквідації лісових пожеж на Херсонщині. Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства оборони України, станом на 9 годину ранку 22 серпня в районі стихійного лиха працювали 22 одинці спецтехніки, зокрема, 12 пожежних і водоналивних автомобілів, та 276 військовослужбовців зі складу частин і з’єднань Збройних сил України.

Матеріали до теми:

• Пожежа з політичним присмаком • Президент вважає недостатніми дії урядовців з ліквідації лісової пожежі на Херсонщині
XS
SM
MD
LG