Доступність посилання

ТОП новини

Національна збірна України з футболу в оновленому рейтингу ФІФА посідає 15 місце і з рахунком 2 : 1 переграє в контрольному матчі Узбекистан


Геннадій Мороз Київ, 23 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – В оновленому рейтингу ФІФА збірна України з футболу піднялася на дві позиції. Відтак, на вчорашній товариський матч проти Узбекистану збірна Олега Блохіна виходила в ранзі п’ятнадцятої команди світу.

Збірна Узбекистану в рейтингу ФІФА програє українцям 43 позиції. Тож, незважаючи на статус чвертьфіналіста останнього Кубка Азії, гості не склали підопічним Олега Блохіна серйозної конкуренції. Попри мінімальну перевагу в рахунку, господарі володіли незаперечною ініціативою і не примусили сумніватися у власній перевазі. Варто відзначити Олександра Гладкого. Вже на 30 хвилині гри форвард донецького «Шахтаря» відзначив забитим голом свій дебют у лавах головної футбольної команди України. А вже по перерві перевагу українців подвоїв Руслан Ротань. Надалі господарі мали не одну нагоду, щоб довести рахунок до розгрому.

Проте відзначитися судилося гостям. Вже у компенсований арбітром час гол на свій рахунок записав узбек Гейнріх. 2 : 1 — і команда Олега Блохіна в непоганому настрої готуватиметься до чергових матчів відбору до майбутнього Євро. Нагадаю, що вже 8 вересня Україна гратиме у Тбілісі проти команди Грузії. А за чотири дні по тому прийматиме у Києві чемпіонів світу — італійців.

У черговому матчі відбірного турніру Чемпіонату Європи з баскетболу збірна України у Києві з рахунком 63 : 68 поступилася команді Ізраїлю

Нинішній збірній України про вихід у фінал континентальної першості з баскетболу годі й мріяти. Останнім часом мова йде вже радше про порятунок від вильоту в нижчий дивізіон континентального баскетболу серед чоловіків. В учорашньому матчі відбірного турніру українські баскетболісти зазнали чергового фіаско. У Києві команда Валентина Берестнєва з рахунком 63 : 68 програла ізраїльтянам. Ще напередодні поєдинку українці втратили будь-які шанси на продовження боротьби за єдину вакансію у фінал Чемпіонату Європи, який невдовзі стартує в Іспанії.

Остання поразка ставить під серйозний сумнів збереження українцями місця в елітному дивізіоні європейського баскетболу. Вирішальний матч Україна гратиме вже в суботу. Місце серед найсильніших у Європі команда Береснєва відстоюватиме у Данії, де українські баскетболісти матимуть невеличкий гандикап у дев’ять очок.
XS
SM
MD
LG