Доступність посилання

ТОП новини

У Донецькiй областi горить заповiдник «Крейдяна флора», на мiсцi пожежi вибухають боєприпаси часiв Другої світової війни


У неділю зранку в мiсцеве вiддiлення МНС України надійшло повiдомлення про загоряння сухої трави бiля селища Пiскуновка Слов''янського району. Проте спека в 45 градусiв i вiтер призвели до поширення пожежi на природний степовий заповiдник «Крейдяна флора».

У неділю о 8:45 в мiсцеве вiддiлення МНС України надійшло повiдомлення про загоряння сухої трави бiля селища Пiскуновка Слов''янського району, спочатку горiла суха трава на площi 2 гектари.

Проте спека в 45 градусiв i вiтер призвели до поширення пожежi на природний степовий заповiдник «Крейдяна флора».

На площi, яку охопила пожежа, почали вибухати старi боєприпаси часiв Другої світової війни, якi залишалися в землi. Вибухи лунали кожнi 15-30 хвилин. На мiсце подiї виїхали пiротехнiки для обстеження території колишнiх окопiв i блiндажiв часiв вiйни.

За словами начальника управлiння рятувальних сил ГУ МНС України в Донецькiй областi Андрiя Кирьяна, ускладнює обстановку рельєф мiсцевостi. Крейдянi глиби на дають можливостi пiд''їхати пожежним машинам. Пожежнi рукави прокладаються на 200-300, i навiть на 500 метрiв. Там, де не можна подати воду, рятувальники гасять пожежу вручну: лопатами, граблями, мiтлами.

Загрози жителям довколишнiх населених пунктiв немає.
XS
SM
MD
LG