Доступність посилання

ТОП новини

Срібло Чемпіонату світу з легкої атлетики в японській Осаці.


Геннадій Мороз Київ, 27 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Національна збірна України з баскетболу з неймовірними труднощами відстояла своє місце в елітному дивізіоні Чемпіонату Європи. Найгірший сезон у власній історії українські баскетболісти завершили програшем від збірної Данії.

Всі шанси на вихід у фінал Чемпіонату Європи з баскетболу збірна України втратила заздалегідь. Тож у заключному матчі відбору підопічні Валентина Береснєва вирішували значно прозаїчніше питання — як зберегти місце серед найсильніших команд континенту. Щоб не вилетіти у нижчий дивізіон, українцям необхідно було, якщо й програвати Данії, то не більше ніж 10 очок.

Упродовж гри гості кілька разів опинялися на межі. Одначе у вирішальний момент команду виручив Ростислав Кривич. 29 очок кращого гравця матчу звели перевагу господарів лише до п’яти пунктів. А підсумкова перемога збірної Данії з рахунком 90 : 85 гарантувала українцям продовження прописки в дивізіоні «А» європейського чоловічого баскетболу. Таким чином уже в наступному році збірна України стартуватиме в черговому відбірному турнірі до Євро-2009.

Людмила Блонська. Срібло Чемпіонату світу з легкої атлетики в японській Осаці

Першу українську медаль світової першості з легкої атлетики, що нині проходить в японській Осаці, здобула напередодні Людмила Блонська. У змаганнях із семиборства українка виборола срібло, поступившись лише незаперечному фаворитові змагань—Кароліні Клюфт зі Швеції. До того ж, підсумковий доробок спортсменки —6832 очки, в сумі це новий рекорд України.

«Дніпро» втратив перші очки в Чемпіонаті України з футболу

У заключному матчі 7 туру першості країни дніпропетровці на власному полі не змогли переграти «Закарпаття» 0:0. Осічкою «Дніпра» вмить скористався «Шахтар». Донеччани не мали проблем у матчі з «Таврією» 2:0. Виграло й «Динамо». Кияни у Кривому Розі виявилися сильнішими за місцевий «Кривбас» 1:0.

Слід зазначити, що вже у середу й четвер на трійку провідних клубів чекають повторні матчі в єврокубках. Так, «Динамо» і «Шахтар» у Києві й Донецьку відповідно проведуть повторні зустрічі заключного раунду відбору до Ліги Чемпіонів. А ось «Дніпро» після нічиєї в першому матчі вирішуватиме завдання виходу в основний раунд Кубка УЄФА у Польщі поєдинком проти місцевого клубу ГКС «Бельхатув».
XS
SM
MD
LG