Доступність посилання

ТОП новини

Федерація Футболу України планує забезпечити 80% заповнення трибун столичного стадіону «Олімпійський» під час відбірного матчу до Євро-2008 між національними збірними України та Італії


Геннадій Мороз Київ, 29 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Києві і Донецьку остаточно вирішиться доля українського представництва у європейській Лізі Чемпіонів з футболу, яка вже давно стала синонімом спортивної слави, престижу і грошей. Останній, а тому вирішальний крок на шляху до омріяного турніру належить зробити «Динамо» і «Шахтареві».

Своє головне завдання напередодні сьогоднішнього матчу проти ФК «Сараєво» тренерський штаб «Динамо» вбачав у тому, щоб убезпечити гравців від недооцінки суперника. Навіть перемога киян у першому матчі в столиці Боснії з рахунком 1 : 0 не гарантує команді виходу в груповий етап Ліги чемпіонів. Про це на традиційній передматчевій прес-конференції у вівторок заявив Анатолій Дем’яненко. За словами наставника «Динамо», у футболі дрібниць не буває. До того ж, «Сараєво» залишається гідним опонентом, який потребує належного ставлення.

Значно складніше завдання доведеться вирішувати «Шахтареві». На відміну від киян, «гірники» у першому матчі двотижневої давнини програли в Австрії місцевому «Зальцбургу». Але відіграти гостьові 0 : 1 у Донецьку віце-чемпіонам України цілком до снаги. У цьому переконаний наставник «Шахтаря» Мірча Луческу. На думку румунського фахівця, у сьогоднішньому поєдинку донеччанам стане в пригоді притаманний його команді швидкісний, гостроатакуючий футбол, а також палка підтримка відданих уболівальників. Слід зазначити, що обидва матчі і в Києві, і в Донецьку стартують о 19 годині. Київську гру «Динамо» й «Сараєво» обслуговуватиме шотландський рефері Стюарт Дугал. «Шахтар» і «Зальцбург» судитиме француз Лоран Дюамель.

Довгобуд перед Олімпійським стадіоном ускладнює наміри забезпечити заповнення трибун під час відбірного матчу між національними збірними України та Італії

Як відомо, через сумнозвісний довгобуд перед Олімпійським стадіоном Києва, який не гарантує безпечну евакуацію відвідувачів, МВС України дозволило заповнити трибуни лише наполовину. Таким чином матч українців проти чинних Чемпіонів світу 12 вересня зможе відвідати лише 41, 5 тисяча шанувальників футболу.

Зважаючи на величезний інтерес до матчу, вітчизняна федерація звернулася до МВС з офіційним листом, у якому просить розглянути можливість ширшого продажу квитків на майбутній поєдинок. У матчі з італійцями керманичі українського футболу планують заповнити трибуни головної спортивної арени країни бодай на 80 %. Задля чого федерація планує спільно з МВС розробити додаткові заходи безпеки.
XS
SM
MD
LG