Доступність посилання

ТОП новини

Київське «Динамо» і донецький «Шахтар» пробилися в груповий раунд європейської Ліги чемпіонів з футболу


Геннадій Мороз Київ, 30 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Київське «Динамо» і донецький «Шахтар» напередодні подарували українським шанувальникам футболу Лігу чемпіонів. Обидва українські клуби у середу дружно подолали заключний відбірковий раунд найпрестижнішого клубного турніру континенту.

Київське «Динамо» легко і невимушено, як і передбачалося багатьма фахівцями, здолало останній бар’єр на шляху до Ліги чемпіонів. У протиборстві з боснійським «Сараєво» Чемпіони України виглядали незаперечними фаворитами, що «Динамо» довело повною мірою, за сумою двох матчів розгромивши опонента із загальним рахунком 4 : 0.

«Шахтар» у повторному матчі кваліфікації до Ліги чемпіонів з рахунком 3 : 1 переміг у Донецьку австрійський «Зальцбург»

Значно драматичнішим виявився шлях у найпрестижніший клубний турнір Європи в донецького «Шахтаря». Вже на перших хвилинах донецького матчу австрійський «Зальцбург» подвоїв власну перевагу.

Після неочікуваного голу у власні ворота «гірникам» необхідно було забивати вже три м’ячі. І донецька команда з надзвичайно складним завданням таки впоралася. У підсумку голи у виконанні італійця Крістіано Лукареллі, Нері Кастільйо з Мексики та бразильця Брандао вже насамкінець матчу подарували Донецькові і численним шанувальникам клубу Лігу чемпіонів з футболу.

Своїх суперників по основному раундові турніру «Динамо» й «Шахтар» отримають уже сьогодні

Жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів розпочнеться у швейцарському Ньйоні о 19 годині за київським часом. 32 кращі команди будуть розбиті на 8 квартетів. І на цьому етапі турніру українські клуби між собою не зустрінуться.

Сьогодні у повторному матчі відбірного раунду Кубка УЄФА польський ГКС «Бельхатув» прийматиме дніпропетровський «Дніпро»

Команда Олега Протасова продовжить виборювати путівку в основний раунд Кубка УЄФА. У Польщі суперником дніпрян буде місцевий клуб ГКС «Бельхатув». Для одного з лідерів Чемпіонату України завдання ускладнюється нічийним підсумком першого матчу. Два тижні тому в Дніпропетровську суперники зіграли з доволі незручним рахунком 1 : 1.

Через травму не зможе зіграти один з провідних форвардів команди Протасова Андрій Воробей. Під питанням участь у сьогоднішньому матчі Назаренка і Кравченка. В обох гравців незначні ушкодження. Нагадаю, що харківський «Металіст» розпочне свої виступи в Кубкові УЄФА з основного раунду. Матч «Дніпра» проти польського «Бельхатува» розпочнеться о 21-45 за київським часом.
XS
SM
MD
LG