Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Які проблеми зі здоров’ям найпоширеніші серед школярів? Чому ліва ідея в Україні переживає кризу? Скільки коштує проведення масового свята на Хрещатику?


Ірина Біла Київ, 31 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Знову розпочалися розмови про те, що Крим може бути повернений Росії. Українські дипломати б’ють на сполох. Їхні російські колеги стверджують, що скандал роздувають штучно. Подробиці суперечок висвітлює «Газета 24» у статті «Скандал через плутанину в угодах».

Здоров’я українських школярів медики називають плачевним. За останні 15 років діти стали хворіти вдвічі частіше. Майже 70% школярів мають проблеми з опорно-руховим апаратом, а у кожного третього проблеми з серцем. Про те, з чим це пов’язано і чи впливають на зміцнення здоров’я школярів уроки фізкультури,йдеться у публікації «З уроків – бігом марш!», яку також друкує «Газета 24».

«Тузла вже не меншає» – у статті під таким заголовком газета «Голос України» розповідає, що це стало можливим після того, як активізувалися роботи зі зміцнення берега. Наприкінці минулого року вже освоєно 16 млн. грн. Цього року суми виділені набагато більші.

Ліва ідея в Україні переживає кризу, стверджує газета «Вечірні вісті». І переконує, що українці більше не вірять соціалістам і комуністам. Серед причин – поведінка їхніх лідерів. Стаття називається «Крах лівої ідеї в Україні».

Коли вночі 31 серпня 1997 року автомобіль з принцесою Діаною та її нареченим врізався у бетонну колону паризького тунелю, західний світ пережив справжній шок. Він втратив один із найпривабливіших ідолів, фетишів сучасності, суттєву прикрасу тогочасної еліти... Після загибелі поклоніння їй не зменшилося. Хто, як і навіщо продовжує робити з принцеси Діани ідола, розповідає газета «Україна молода» у статті «Її непередбачувана високість».

«Маестро церемоній» – так називається рубрика, в якій газета «Діло» пропонує інтерв’ю з режисером церемоній інавгурації Президента В.Ющенка та останнього параду на День незалежності - Василем Вовкуном. Серед іншого він зазначає, що сьогодні гарне свято, зокрема на Хрещатику, не зробиш менше, ніж за мільйон гривень.
XS
SM
MD
LG