Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині здорові батьки всиновили ВІЛ-інфікованого хлопчика


Тарас Москалюк Донецька область, 31 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У місті Макіївка на Донеччині уперше всиновили ВІЛ - інфіковану дитину. Тут розташовано спеціалізований заклад для подібних дітей. Подружжя Ісаєвих із Маріуполя вже мають власну абсолютно здорову 11-місячну доньку Ганну. Від сьогодні у родині житиме чотирирічний Микита.


Світлана та Євген Ісаєви нарешті закінчили довгу процедуру оформлення документів. Додому вони поїдуть вже учотирьох. Необхідні документи вони збирали 9 місяців. Батьки жартують, син з’явився у біологічно належний термін.

Усиновлюють в першу чергу здорових дітей

Всиновити ВІЛ-інфіковану дитину в Україні до цього часу було неможливо. Можна було лише оформити опікунство. Завдяки змінам у відповідному законодавстві, інфіковані діти з дитячого будинку отримуватимуть повноцінну родину. Світлана та Євген кажуть, що ВІЛ- інфікованим дітям не можна ламати майбутнє.

У спеціалізованому дитячому будинку Макївці наразі живуть майже 90 дітей. ВІЛ-інфекцію підтверджено не в усіх. Доволі часто діти, яких народили інфіковані батькі, виявляються абсолютно здоровими. Саме таких переважно й усиновлюють.

Мати Микити народила ще одну дитинку

За 6 років існування дитбудинку усиновлено майже 60 дітей. Статус ВІЛ-інфікованого у Микити підтверджено офіційно. Головний лікар дитбудинку Віктор Гончаров говорить, що майбутніх батьків до відповідального кроку готують місцеві фахівці,щоб батьки знали, як поводитись з дитиною. Надають медичні поради, рекомендації з догляду та харчування.

У біологічної мами хлопчика нещодавно народилася ще одна дитина. Один із судів Донеччини вирішує питання про позбавлення її батьківських прав. Світлана та Євген збираються всиновити і цю дитину.
XS
SM
MD
LG