Доступність посилання

ТОП новини

Донецький «Шахтар» потрапив до ТОП-30 найсильніших клубів світу за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS)


Геннадій Мороз Київ, 4 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Останні успіхи на європейських футбольних полях «Динамо», «Шахтаря» й «Дніпра» не залишилися поза увагою західних фахівців. Усі три українські клуби суттєво поліпшили свої позиції в авторитетному рейтингу Міжнародної федерації футбольної історії та статистики. А донецький «Шахтар» вперше за історію клубу потрапив до чільної тридцятки найсильніших футбольних клубів світу.

На думку Міжнародної федерації футбольної історії та статистики Донецький «Шахтар» залишається найсильнішим клубом всієї східної Європи і пост-радянського простору. Ну а в новому рейтингу нинішній лідер Чемпіонату України піднявся одразу на 10 сходинок. Завдяки чому «Шахтар» вперше за історію клубу пробився до заповітної тридцятки найкращих футбольних клубів світу, попереду «гірників» тільки визнані світом гранди на кшталт «Мілана» й «Ліверпуля», «Барселони» й «Челсі», разом з іспанською «Севільєю» на чолі рейтингу.

На ті ж таки 10 позицій покращило своє становище і київське «Динамо». В оновленому рейтингу Міжнародної федерації футбольної історії та статистики Чемпіони України перемістилися на 54 місце. В числі перших трьохсот найсильніших команд планети перебувають ще два українські клуби. Дніпропетровський «Дніпро» розташувався на 176 місці. А ось харківський «Металіст» 212 в цьому почесному списку.

Сьогодні на тренувальній базі в Кончі-Заспі, що під Києвом відбудеться прес-конференція головного тренера збірної України з футболу Олега Блохіна

Представників провідних клубів а також найсильніших легіонерів запрошено до лав національної збірної України, яка розпочала підготовку до ключових матчів відбірного турніру до Чемпіонату Європи проти Грузії та Італії. Про всі подробиці з табору головної футбольної команди країни достеменно знатимемо вже сьогодні. Після вже традиційного для збірної дня відритих дверей а також зустрічі з пресою головного тренера українців Олега Блохіна.

Юлія Вакуленко в 1 / 8 фіналу Відкритого Чемпіонату США із тенісу поступилася угорці Агнеш Шаваї

Юлія Вакуленко останньою з українок залишила напередодні Відкритий Чемпіонат США. У понеділок сенсаційна кримчанка не встояла проти Агнеш Шаваї з Угорщини.

Напружений поєдинок за вихід у чвертьфінал «US Open» закінчився у двох сетах з рахунком 6 : 4, 7 : 6 на користь суперниці українки. Нагадаю, що вихід Юлії Вакуленко в четверте коло нью-йоркського турніру став найвищим досягненням українських тенісисток у змаганнях серії «Grand Slam» за всю історію.
XS
SM
MD
LG