Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК скасувала реєстрацію «Пори» як окремого учасника виборів і повернула партію до складу Блоку «Наша Україна – Народна самооборона»


Таким чином Центральна виборча комісія виконала вівторкові рішення судів, які визнали протиправними попередні постанови Центрвиборчкому стосовно партії «Пора». Напередодні ЦВК виключила партію «Пора» з Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» і зареєструвала її як окремого учасника виборів після того, як частина членів партії оголосила про зміну її керівництва і вихід із блоку.

Таким чином Центральна виборча комісія виконала вівторкові рішення судів, які визнали протиправними попередні постанови Центрвиборчкому стосовно партії «Пора».

У вівторок Окружний адміністративний суд Києва скасував ці постанови, а Київський апеляційний адміністративний суд відхилив позов Міністерства юстиції і підтвердив інше рішення Окружного адмінсуду Києва, яке раніше визнало протиправними дії Мінюсту щодо визнання альтернативного керівництва партії «Пора».

Напередодні ЦВК на підставі документів із Мінюсту виключила партію «Пора» з Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» і зареєструвала її як окремого учасника виборів після того, як частина членів партії оголосила про зміну її керівництва і вихід із блоку.

Центрвиборчком у вівторок також затвердив форму і текст бюлетеня на вибори Верховної Ради. У ньому буде пропущено 17-й номер, який раніше отримала за жеребкуванням партія «Пора» як окремий учасник – після 16-го йтиме відразу 18-й. Громадянську партію «Пора» додадуть до переліку учасників Блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

Іще одним рішенням ЦВК зареєструвала в вівторок дальших 356 іноземних спостерігачів на вибори Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG