Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто друг соціолога? Скільки від заробленого проїдають українці? Чи можуть працівники ДАІ заборонити лайливі слова на номерних знаках?


Ірина Біла Київ, 5 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Якщо стислість - сестра таланту, то час - друг соціолога. Для того, щоб провести якісне опитування громадської думки і, головне, якісно й точно обробити отриману інформацію, необхідний не день, і не два. А нині ж у соціологічній сфері спостерігається не просто помітне пожвавлення - ажіотаж: соціологічні контори ростуть, як гриби після дощу. Однак кількість соціологічних служб - аж ніяк не означає якість, стверджує в газеті «День» соціолог Ірина Бекешкіна. І допомагає читачеві знайти вихід із соціологічно-виборчого лабіринту.

Влада грошей чи гроші влади? Це питання, як стверджує газета «Вечірні вісті», стало злободенним для української політики. Бо нині найзаможніші люди країни включилася у передвиборну боротьбу у якості спонсорів майбутніх фракцій, а декотрі і в якості кандидатів у депутати. Докладніше – в статті «Кровозмішування» бізнесу з політикою».

Практично половину зарплат українці проїдають. При цьому, опитані газетою «Діло» експерти не вірять даним Державного комітету статистики і впевнені, що пересічна родина просто боїться розповісти про свої витрати державі. Як доказ вони наводять постійно зростаючі суми на депозитах. Хоча державні статисти невтішні – витрати половини українських родин у 2006 не перевищували 480 гривень. При цьому 30% населення проживало за межею бідності. Докладніше зі статистикою і коментарями – в статті «Кому в Україні жити добре».

Незабаром Державтоінспекція продаватиме «круті» номери – наприклад, з чотирма вісімками – офіційно. Але вартість їх поки що невідома. Водночас Кабмін заборонив писати на індивідуальних номерних знаках образливі слова. Як розповіли журналістам газети «Факти» у Державтоінспекції – якщо раніше даішникам доводилося переконувати автовласників не писати на номерних знаках, скажімо, слово «бабник», то тепер можна відмовляти на цілком законних підставах.

Українські оператори стільникового зв’язку вводять послугу пошуку абонента, завдяки якій можна встановити місцезнаходження власника телефону. Про те, чи не порушуватиме це зону особистої безпеки – в статті «Мобільне шпигунство», яку друкує «Газета 24».
XS
SM
MD
LG