Доступність посилання

ТОП новини

Валентино залишає світ високої моди


Наталка Кудрик Рим, 5 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Знаменитий італійський кутюр’є Валентино (Valentino) завершує своєю діяльність у світі високої моди. 75-літній римський стиліст залишає подіум після 45 років успішної кар’єри. Модельєра іменують академіком світової моди. Його ім’я стало символом вишуканої елегантності та елітного стилю. Сукні від Валентино одягають члени королівських родин, перші леді і зірки світового кіно.

Валентино Ґаравані
Ще свіжі у пам’яті розкішні триденні святкування з нагоди 45-ліття творчої діяльності. Урочисте вшанування легендарного кутюр’є відбулося в Римі два місяці тому. Це були неповторні дні у моєму житті, згадує в офіційній заяві модельєр Валентино. Саме тому нинішній момент він вважає ідеальним, щоб попрощатися зі світом високої моди.

Під час римських святкувань уже подейкували про можливий відхід стиліста, але тоді Валентино був небагатослівним. «У день, коли вирішу залишити подіум і займатися чимось іншим, безумовно знайду когось із висококласних професіоналів, щоб продовжував мою справу».

Останню колекцію Валентино представить у жовтні в Парижі

Остаточно модельєр завершить діяльність у січні наступного року. Наразі він готує останню колекцію прет-а-порте, котру представить у жовтні в Парижі. І в січні відбудеться заключний показ його лінії від кутюр.

Валентино Клементе Людовіко Ґаравані або коротше Валентино Ґаравані – це справжнє ім’я стиліста. Свою першу сукню створив у 16 років, і була вона червоного кольору. Для Валентино це колір життя, крові, пристрасті та любові. Червоний колір став знаковим для усіх його колекцій і для бренду, знаного у світі «Valentino».

Життя в червоному

У 1959 році Валентино Ґаравані виповнилося 27 років, і молодий дизайнер відкрив перше власне ательє у Римі. Після успішних дефіле і престижних нагород у галузі моди наприкінці 60-х він став для всіх і назавжди просто Валентино. А велика літера «V» відтоді вважається символом його творчості.

У той же період кутюр’є створив для Жаклін Кеннеді весільну сукню червоного кольору, у котрій вона йшла під вінець з нареченим Арістотелем Онассисом. Згодом цю модель замовляють численні клієнтки, відтак вечірня червона сукня від Валентино стає класикою.

У своїй творчості модельєр завжди нехтував мінімалізмом. За його словами, мінімалізм і простота ображають жінку. А жінка, переконаний стиліст Валентино, має бути розкішною та елегантною. Порівняно з роботами інших метрів італійської моди, моделі Валентино вважають більш витонченими і вишуканими.

Свою корпорацію «Valentino Fashion Group» модельєр продав минулої весни. Керманичем творчої команди замість незамінного Валентино має стати Алессандра Факкінетті, екс-директор «Gucci».

Марно сподіватися, що на 76 році життя кутюр’є справді відправиться на пенсію. Він заявив, що його майбутнє буде сповнене новими обов’язками та інтересами.
XS
SM
MD
LG