Доступність посилання

ТОП новини

541 000 євро отримала Федерація Футболу України від УЄФА за участь «Динамо» і «Шахтаря» в минулорічній лізі Чемпіонів


Геннадій Мороз Київ, 7 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні національна збірна України з футболу вирушила до Тбілісі, де вже в суботу зіграє ключовий матч відбіркового турніру до першості Європи проти збірної Грузії.


На матч проти збірної Грузії у відборі до майбутнього Євро головна футбольна команда України вирушила в складі 20 гравців. Через травми Олег Блохін не зможе задіяти в цьому поєдинку таких гравців, як Андрій Несмачний і Тарас Михалик з київського «Динамо» та Андрія Воробья, що виступає за «Дніпро». Натомість, Андрій Шевченко заявив, що повністю оговтався від ушкодження спини і вже готовий допомогти своїм партнерам у суботньому матчі в Тбілісі.

За словами Блохіна, найближчі матчі проти грузинів та збірної Італії (12 вересня в Києві) будуть ключовими для України з огляду на перспективи продовження боротьби за вихід у фінал майбутнього Євро. Нагадаю, що після шести зіграних матчів українці мають в своєму доробку 12 очок і матч в запасі у порівнянні з головними конкурентами.

Лідерові групи збірній Франції команда Блохіна програє 6 очок, італійці випереджають Україну на 4 а Шотландія на 3 очка. Поєдинок збірних Грузії та України відбудеться на тбіліському стадіоні «Динамо» імені Бориса Пайчадзе і розпочнеться в суботу о 18 годині за київським часом.

Найбільше грошей отримала Англія

Тим часом трохи більше ніж півмільйона євро Україна отримала від Європейського союзу футбольних асоціацій за участь «Динамо» і «Шахтаря» в минулорічній лізі Чемпіонів. Вже не вперше УЄФА перераховує національним асоціаціям гроші у рамках програми солідарності. Спільний проект Ліги Чемпіонів та УЄФА спрямований передовсім на підтримку розвитку дитячого і юнацького футболу. Так, за підсумками останнього розіграшу чемпіонської Ліги європейський футбольний Союз виділив на реалізацію програми солідарності 43 мільйона євро. За повідомленням УЄФА найбільшу суму – 6, 5 в нинішньому році отримала Англія. А ось Україна в цьому списку посідає 15 місце в Європі.
XS
SM
MD
LG