Доступність посилання

ТОП новини

Джордж Буш: телевиступ Осами бін Ладена – нагадування про небезпеку в світі


Відеозапис оприлюднив у п’ятницю арабський телеканал «Аль-Джазіра». Як вважають, це може бути перша поява Осами бін Ладена в відеозапису майже за три роки.

Оприлюднення відеозапису з виступом, як вважають, провідника терористичної мережі «Аль-Каїда», свідчить, скільки ще небезпеки в світі і чому США мусять бути рішучими в війні в Іраку, заявив Президент Сполучених Штатів.

Війна в Іраку – це частина боротьби з екстремістами, і для США дуже важливо довести свою рішучість не залишити для «Аль-Каїди» безпечних місць, сказав Буш у перебігу візиту до Австралії.

Американські урядовці повідомляють, що аналізують відеозапис, який оприлюднив у п’ятницю арабський телеканал «Аль-Джазіра».

Агентства цитують слова представника розвідницьких служб, що технічний аналіз наводить на думку: голос на запису дійсно може належати Осамі бін Ладенові.

Частини відеозапису передали якраз напередодні шостих роковин нападів «Аль-Каїди» на США 11 вересня 2001 року.

Промовець у записі, якого вважають за лідера терористичної мережі «Аль-Каїда», висміює вразливість Сполучених Штатів попри їхню економічну й військову міць і закликає американців навертатися до ісламу.

Але, за повідомленнями, прямих погроз чи закликів до терактів у виступі немає.

Як вважають, це може бути перша поява Осами бін Ладена в відеозапису майже за три роки.

У п’ятницю директор Центрального розвідувального управління США попередив, що «Аль-Каїда» планує нові напади на його країну.

У виступі в Раді з закордонних відносин Майкл Гайден заявив, що терористична мережа зосереджується на цілях, напади на які призвели б до «масових жертв, значних руйнувань і великих економічних струсів».
XS
SM
MD
LG