Доступність посилання

ТОП новини

Бюджетні сподівання


Тетяна Ярмощук Київ, 11 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні Кабінет Міністрів планує ухвалити проект Державного бюджету на наступний рік. А які пріоритети у головному фінансовому документі бачать депутати Верховної ради 5-го скликання? І коли буде ухвалено цьогорічний бюджет у парламенті?


Проект Державного бюджету на наступний рік планують ухвалити на останньому, перед відпусткою Прем’єра засіданні. Про це напередодні повідомив сам Віктор Янукович: «Стільки, скільки було необхідно попрацювати тут в уряді, я це зробив і завтра, я сподіваюся, ми ухвалимо в цілому бюджет на 2008 рік. Багато важливих питань життєдіяльності країни сьогодні взяті під контроль».

На переконання ж опозиції, бюджет на наступний рік, який розробив нинішній уряд буде переглядатися.

Представник БЮТу Анатолій Семиногаз цього приводу зазначив: «Бюджет-2008 буде переглядатися і ухвалюватимуться абсолютно інші рішення, ніж у бюджеті підготованому урядом Януковича. Пріоритети на наступний рік обов’язково мають бути соціального характеру. Ми не зможемо покращити економіку без підвищення купівельної спроможності наших громадян. Це можна зробити, лише підвищивши заробітні плати та пенсії. Як показав досвід 2007 року, так званий інвестиційний бюджет – це бюджет в нікуди».

Бюджет ухвалюватимуть парламентарі вже нового скликання

На соціальній орієнтованості головного фінансового документу на наступний рік наполягають і соратники Партії регіонів по коаліції – комуністи.

«Перш за все, це стабільний подальший розвиток економіки. Це, звичайно, посилення соціального сектору. І це додаткові виплати на житлово-комунальний комплекс і сільське господарство. У таких пріоритетах буде бюджет», – зауважив представник КПУ Олександр Голуб.

Розглянути проект Державного бюджету на наступний рік Верховна Рада мала б до 15 вересня. Втім, очевидно, що в ці терміни цьогоріч вкластися не вдасться. І коаліція, і опозиція, сходяться на тому, що своє остаточне слово щодо головного фінансового документу-2008 скажуть уже парламентарі нового скликання.
XS
SM
MD
LG