Доступність посилання

ТОП новини

«Українсько-середземноморські авіалінії» стали другою українською авіакомпанією в «чорному списку» авіаперевізників, який укладає ЄС


Віднині українському перевізникові заборонені перельоти до країн Євросоюзу через недотримання правил безпеки Таким чином, у «чорному списку» авіаперевізників, яким заборонена будь-яка діяльність у ЄС, нині перебувають дві українські компанії: крім щойно внесених «Українсько-середземноморських авіаліній» (UM Air), від 4 липня 2007 року в ньому вже записана авіакомпанія «Воларе».

Віднині українському перевізникові заборонені перельоти до країн Євросоюзу через недотримання правил безпеки.

Єврокомісія поновила в вівторок «чорний список» авіаперевізників, додавши до нього, окрім «Українсько-середземноморських авіаліній», також іранську компанію «Маган Ейр», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Після того, як кілька країн Євросоюзу повідомили Брюссель про сумніви в безпеці польотів українського і іранського авіаперевізників, Єврокомісія проконсультувалася з експертами. Вони одностайно підтримали заборону польотів до Євросоюзу для цих двох авіакомпаній.

За повідомленням Єврокомісії, вона також провела необхідні за процедурою консультації зі згаданими авіакомпаніями і з органами авіаційного нагляду відповідних країн.

Віце-президент Єврокомісії, Комісар ЄС з питань транспорту Жак Барро заявив, що нинішнє поновлення «чорного списку» ще раз демонструє, що він є динамічним інструментом, який Єврокомісія може використовувати будь-коли, не чекаючи квартальних звітів.

Таким чином, у «чорному списку» авіаперевізників, яким заборонена будь-яка діяльність у ЄС, нині перебувають дві українські компанії: крім щойно внесених «Українсько-середземноморських авіаліній» (UM Air), від 4 липня 2007 року в ньому вже записана авіакомпанія «Воларе», яка здійснює вантажні перевезення.

Новий список офіційно оприлюднений у вівторок на сайті Європейської Комісії.

Водночас президент авіакомпанії «Українсько-середземноморські авіалінії» Родріго Мерхеж заявив, що не отримував офіційних документів із цим рішенням.

У липні цього року Державіаадміністрація України заявила про скасування ліцензії компанії «Українсько-Середземноморськi авiалiнiї» за грубі порушення в організації льотної роботи. Компанія через суд домоглася визнання цього рішення недійсним.

На початку серпня цього року рейс цієї авіакомпанії з Запоріжжя до турецької Антальї довелося перервати й повернутися на аварійну посадку в Запоріжжі. На висоті понад 6 тисяч метрів почалося зниження тяги одного з двох двигунів і вібрація літака, через що двигун довелося вимикати. Посадка на одному двигуні відбулась успішно.

Напередодні, на початку липня цього року, з літаком «Українсько-Середземноморських авiалiнiй» сталася нештатна ситуація з вимкненням двигуна, коли в ньому повертався з візиту до сербського Косова міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк. Літак успішно приземлився.

А в травні 2003 року літак цієї ж авіакомпанії з 62 іспанськими військовослужбовцями, які поверталися додому з Афганістану, і ще 13 людьми на борту розбився на території Туреччини. Усі 75 осіб загинули.
XS
SM
MD
LG