Доступність посилання

ТОП новини

В Луганську День міста перетворять на агітацію за Партію Регіонів


Ярослав Гребенюк Луганськ, 11 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua). – В центрі Луганська на ширину фасаду драматичного театру повісили баннер з портретом Віктора Януковича, що обіцяє перемогти разом з луганцями. Саме тут незабаром проходитиме святкування Дня міста. Зазвичай на фасаді театру вішали вітання зі святом.

ПР вважає, що 100% луганців будуть у захваті від цього плаката на День міста
На святкування Дня міста зазвичай збираються десятки тисяч жителів та гостей міста. Однак політичні погляди луганців не є такими одностайними, як хотілося б Партії Регіонів – на минулих в виборах у ради на місцях пройшли і БЮТ, і Блок Вітренко. Агітація за «команду професіоналів» над святковою сценою зіпсує настрій певній частині гостей Дня міста.

Російський драматичний театр - власність обласної громади. Тому розпоряджається ним Луганська облрада. Директор театру каже, буцімто до свят баннер збираються замінити. Каже директор Російського драматичного театру Галина Михайлюк-Филипова:

«У театру з Партією Регіонів є договір, якій закінчується, здається, 28 вересня. У мене є договір і гроші на рахунку – і все. Але ж я вважаю, що місто повісить свою соціальну рекламу. Я знаю, що вони звертались на адресу голови обласної ради. У нас всі ці рекламні питання проходять через обласну раду».

Самі роботи з розміщення величезної розтяжки на фасаді драмтеатру коштують півтори тисячі гривень. А за виготовлення баннеру треба заплатити близько 30 тисяч. Плюс вартість оренди «рекламної площі». Така сума не могла пройти нишком у кошторисі свята, проте в управлінні культури Луганської міськради про заміну розтяжки нічого не чули. Заступник начальника міського управління культури Віра Геций підкреслює:

«Те, що там висить на фасаді руського театру – ми за це не відповідаємо. Наша сцена буде стояти окремо. У нас там буде герб міста, надпис "Місто Луганськ" у оформленні».

Інтенет-жартівники зробили колаж «Януковичу дають гарбуза»
Також заступник начальника управління культури обіцяє, що сцена цього року буде висока. Вона майже перекриє рекламу Партії регіонів. Водночас верхівка баннеру буде неприхованою. І усміхнене обличчя лідера ПР височітиме два дні між феєрверками та святковими виступами артистів. Політичні опоненти Партії Регіонів наголошують на тому, що в Україні перед законом всі рівні. Тому Луганський обласний штаб БЮТ звернувся до облради з поданням про розміщення реклами на іншій помітній будівлі в центрі міста. Каже заступник керівника обласного штабу БЮТ Євген Соломин:

«Баннер Партії Регіонів висить на будівлі Російського драмтеатру, який є власністю обласної територіальної громади. У нас всі рівні перед законом, отже луганський обласний штаб Блоку Юлії Тимошенко звертається до місцевої влади, щоб розташувати баннер із зображенням Юлії Володимирівни Тимошенко на будівлі обласної ради. Будівля облради також є обласною комунальною власністю».

Але ж вирішальне слово у узгодженні розміщення баннеру – за головою обласної ради, членом Партії Регіонів Валерієм Голенко. Сьогодні він відмовив БЮТ, посилаючись на те, що будівля міськради – це орган влади. Хоча ще три роки тому, під час Президентських перегонів облраду прикрашав банер із зображенням Віктора Януковича, та величезна літера «Я».
XS
SM
MD
LG