Доступність посилання

ТОП новини

США не скасовуватимуть свої санкції щодо Білорусі, аж доки влада в Мінську не стане дотримуватися демократичних норм


Тим часом у Білорусі суд виніс у вівторок вирок молодіжному активістові – штраф на суму в понад 430 доларів за «діяльність від імені незареєстрованої організації».

Речник держдепартаменту Шон МакКормак, який оголосив про це, також скритикував Президента Білорусі Аляксандра Лукашенка за невпинне залякування громадян його країни.

Із цього огляду речник звернув увагу на закритий судовий процес над колишнім опозиційним депутатом Андреєм Клімавим, якого взяли під варту в серпні за «образу Президента і заклики до революції».

Тим часом у Білорусі суд виніс у вівторок вирок молодіжному активістові Яраславу Грищені – штраф на суму в понад 430 доларів за «діяльність від імені незареєстрованої організації».

На суди в 20-х числах вересня чекають іще 19 членів цієї незареєстрованої організації «Молодий фронт», які в понеділок прийшли до будинку суду в місті Баранавичі, щоб висловити підтримку Грищені. Їх ненадовго затримали й склали на них адміністративні протоколи за «участь у несанкціонованій акції» чи за «дрібне хуліганство».

Іще одного з цих активістів уже засудили того ж дня, в понеділок, до 17 діб адміністративного арешту і сплати штрафу на суму майже 300 доларів за тими самими звинуваченнями.

Загалом у Білорусі в вівторок за ґратами перебували, як повідомляють, п’ять активістів, а 24 чекають на суди над собою.
XS
SM
MD
LG