Доступність посилання

ТОП новини

Комітет із закордонних справ Європарламенту підтримав спрощення візового режиму для України


Він рекомендує євродепутатам підтримати угоду про це між Україною та Євросоюзом, а також угоду про реадмісію – повернення нелегальних мігрантів. За це члени комітету проголосували на засіданні в середу.

Він рекомендує євродепутатам підтримати угоду про це між Україною та Євросоюзом, а також угоду про реадмісію – повернення нелегальних мігрантів.

За це члени комітету проголосували на засіданні в середу.

Обидві угоди є сприятливими і для Євросоюзу, і для України, вважає автор доповіді щодо угоди про спрощення візового режиму Іштван Сент-Івані.

Він привітав те, що угода дозволяє видавати візи у встановлені терміни, включно з безкоштовними візами для студентів, журналістів та інших категорій громадян.

Євродепутат закликав сторони ратифікувати обидві угоди в найближчому майбутньому, щоб вони набули чинності з 1 січня наступного року, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Європарламентарі також вважають, що Україна має поширити безвізовий режим для громадян Євросоюзу також на нові країни ЄС – Болгарію і Румунію.

Про це заявила доповідачка з угоди про повернення нелегальних мігрантів між ЄС та Україною Інесе Вайдере.

«Беручи до уваги важливість рівного ставлення до всіх громадян Євросоюзу з боку третіх країн, я вітаю заяву європейської спільноти від 8 червня цього року про необхідність зробити рівними вимоги до в’їзду в Україну болгарських і румунських громадян. Це слід зробити перед тим, як ратифікувати обидві угоди – про полегшення візового режиму і про реадмісію, які будуть обговорюватися в одному пакеті», – сказала євродепутатка.
XS
SM
MD
LG