Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура оскаржить постанову суду про недостовірність інформації про ізраїльське громадянство Юрія Луценка


Шевченківський райсуд Києва визнав недостовірною інформацію Генпрокуратури про нібито ізраїльське громадянство Юрія Луценка і зобов’язав спростувати її.

Генеральна прокуратура має намір оскаржити це судове рішення, бо в оскарженій заяві заступника генпрокурора йшлося про те, що згадану інформацію перевіряють, повідомила її прес-служба.

У вівторок адвокат Юрія Луценка Юрій Мартиненко повідомив, що Шевченківський райсуд Києва визнав недостовірною інформацію Генпрокуратури про нібито ізраїльське громадянство Юрія Луценка і зобов’язав спростувати її.

Суд також «повністю» задовольнив позовну вимогу Луценка до Генпрокуратури про відшкодування йому моральних збитків – у розмірі 1 гривні.

Адвокат не виключив тоді, що Генеральна прокуратура може оскаржити це рішення.

У середині березня цього року заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура має у своєму розпорядженні і перевіряє дані про ізраїльське громадянство Юрія Луценка.

«Ми одержали копію документу за підписом посадових осіб МВС Ізраїлю, у якому зазначено, що Луценко є з 1999 року громадянином Ізраїлю», – заявив тоді заступник генпрокурора.

«Зазначені його адреса проживання і номер реєстраційного посвідчення і зазначені підстави, за якими він одержав громадянство», – додав Кузьмін.

Луценко категорично заперечив наявність у нього ізраїльського громадянства. Він заявив, що отриманий факсом документ, на який посилалася Генпрокуратура, є підробкою. Зокрема, за словами колишнього міністра внутрішніх справ України, в цьому папері помилку зробили вже в англійській назві МВС Ізраїлю.

Він також заявив, що консульство Ізраїлю підтвердило йому фальшивість документів про його нібито ізраїльське громадянство, про які говорив представник Генпрокуратури.

У середині квітня Громадянський рух «Народна самооборона», який очолює Юрій Луценко, оголосив, що МЗС України підтвердило: Луценко не є громадянином Ізраїлю.

Як повідомила прес-служба цього руху, в «Народній самообороні» отримали про це офіційну відповідь українського зовнішньополітичного відомства на депутатський запит.

За цим повідомленням, у відповіді за підписом заступника міністра закордонних справ України мовилося, що МЗС Ізраїлю повідомило: жодних даних про Луценка в їхній країні не знайшли.

Але офіційно відповідей органів Ізраїлю про нібито ізраїльське громадянство Луценка чи його відсутність не оприлюднювали.

У лютому минулого року деякі засоби інформації вже поширювали зображення нібито посвідчення громадянина Ізраїлю на ім’я Юрія Луценка. Тоді з’ясувалося, що той документ, набраний із орфографічними помилками, був підробкою.
XS
SM
MD
LG