Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група МЗС завершила формування списків виборців для голосування поза межами України


До списків виборців на 115 закордонних виборчих дільницях внесли понад 400 тисяч громадян України.


Як повідомили в прес-службі Міністертсва закордонних справ, до списків виборців на 115 закордонних виборчих дільницях внесли понад 400 тисяч громадян України.

Водночас робоча група уточнила і надіслала до ЦВК інформацію про реальну кількість виборців, які можуть узяти участь у голосуванні.

Днями речник МЗС Андрій Дещиця зазначив, що згідно з внесеними змінами до виборчого законодавства особи, які перетнуть кордон до 24 вересня, можуть написати заяву до дільничної виборчої комісії з проханням включити їх до списку виборців. Таку заяву розглядатимуть до двох днів, тобто до 26 вересня. Після 26 вересня вносити зміни до списків виборців вже не можна.

Андрій Дещиця також додав: «Це також стосується і українських громадян, які повертаються в Україну з-за кордону після 27 вересня, оскільки цього дня закінчується термін подачі даних до окружних виборчих комісій про тих осіб, які виїхали за кордон».

Минулого тижня Конституційний Суд відкрив провадження за поданням Президента Віктора Ющенка щодо відповідності Конституції положень закону про вибори стосовно громадян, котрі виїжджають за кордон і повертаються до України за кілька днів до дня голосування.

Матеріал до теми:

• Андрій Магера: Українці, які повернуться з-за кордону напередодні виборів, імовірно, зможуть проголосувати • Речник МЗС: Українці, які виїдуть за кордон після 26 вересня, наразі не зможуть проголосувати на парламентських виборах 30 вересня • Посол США в Україні стурбований, що забезпечення прав громадян на вільний вибір нечітко врегульоване в деяких питаннях
XS
SM
MD
LG