Доступність посилання

ТОП новини

У суботу з Дніпропетровська до Донецька вперше вирушив із пасажирами швидкісний потяг «Східний експрес»


«Східний експрес» буде забезпечувати перевезення понад тисячі людей за один рейс. Швидкість руху експресу — щонайменше 120 кілометрів за годину. З Дніпропетровська до Донецька раніше діставалися за 5 годин.

Відтепер із одного обласного центру до іншого можна дістатись майже вдвічі швидше – за 3 години.

Новий потяг столичним високопосадовцям та журналістам презентували вже тричі – щоразу він доїжджав лише до найближчих станцій.

Щоб запустити потяг, із травня ремонтували та оновлювали ділянки Придніпровської та Донецької залізниць. Увесь цей час пасажири східного напрямку потерпали від незручностей, приміські поїзди були скасовані, а пасажирські йшли іншими маршрутами.

За інформацією залізничників, вони відремонтували 100 кілометрів колії та десятки стрілочних пунктів. Уздовж маршруту курсування експресу оновили зали очікування та вокзали найбільших станцій.

«Східний експрес» буде забезпечувати перевезення понад тисячі людей за один рейс. Для нового потяга придбали нові електровози українського виробництва. Вагони підвищеної комфортності обладнали кріслами, телевізорами та кондиціонерами.

Швидкість руху експресу — щонайменше 120 кілометрів за годину. З Дніпропетровська до Донецька раніше діставалися за 5 годин, тепер за три.
XS
SM
MD
LG