Доступність посилання

ТОП новини

Луценко вважає обґрунтованим заклик Ющенка голосувати за НУ-НС, а Янукович називає це «неконституційною агітацією»


Лідер блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Луценко сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську зазначив: «Жоден закон, жодна буква Конституції або законів не забороняє Президентові вказувати свою приналежність до тої чи іншої політичної сили». 15 вересня на народному вічі у Львові Президент Віктор Ющенко закликав українців голосувати за блок НУ-НС на дочасних парламентських виборах. Прем’єр-міністр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що Віктор Ющенко таким чином порушив Конституцію. Про це Янукович заявив журналістам у неділю в Криму, де він перебував з передвиборчою поїздкою.


Лідер блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Луценко сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську зазначив: «Жоден закон, жодна буква Конституції або законів не забороняє Президентові вказувати свою приналежність до тої чи іншої політичної сили».

Юрій Луценко пояснив, що виборці, які підтримують Президента, орієнтуються на його певні політичні переконання й погляди, котрі Віктор Ющенко чітко задекларував ще у 2004 і 2006 роках і котрих не змінював.

15 вересня на народному вічі у Львові Президент Віктор Ющенко закликав українців голосувати за блок НУ-НС на дочасних парламентських виборах.

Прем’єр-міністр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що Президент Віктор Ющенко таким чином порушив Конституцію.

«Згідно з Конституцією, Президент не має права брати участь в агітації за жодну політичну силу. Він це робить – використовується атрибутика Президента», – заявив Віктор Янукович журналістам у неділю в Криму, де він перебував з передвиборчою поїздкою.

Янукович також зазначив, що Партія регіонів уже звикла до того, що Президент, за словами прем’єра, став на сторону опозиції: «Ми вже звикли до того, що Президент став Президентом однієї частини України або однієї партії».

Матеріали до теми:

• Президент закликав підтримати на виборах блок «Наша Україна – Народна самооборона» і назвав його «своєю командою» • Президент закликає українців зробити все, щоб вибори 30 вересня відбулися
XS
SM
MD
LG