Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК ухвалила нову форму і вимоги до заяви виборця, який тимчасово не може пересуватися і хоче проголосувати вдома


У заяві має міститися причина тимчасової нездатності до пересування – або за станом здоров’я, або через інвалідність. Якщо причиною є інвалідність, то має бути вказана група та відомості, ким і коли було видано посвідчення про інвалідність. Якщо людина не може особисто проголосувати на виборчій дільниці за станом здоров’я, то в заяві мають бути вказані дані, що містяться у листку непрацездатності.

Як зазначив заступник голови ЦВК Андрій Магера, відповідна заява має бути подана до дільничної виборчої комісії і написана людиною, яка має бажання проголосувати вдома, власноруч. При цьому у заяві має бути вказано прізвище, ім’я, по-батькові, точна адреса проживання та номер телефону.

Крім того, у заяві має міститися причина тимчасової нездатності до пересування – або за станом здоров’я, або через інвалідність.

Якщо причиною є інвалідність, то має бути вказана група та відомості, ким і коли було видано посвідчення про інвалідність. Якщо людина не може особисто проголосувати на виборчій дільниці за станом здоров’я, то в заяві мають бути вказані дані, що містяться у листку непрацездатності.

Андрій Магера також наголосив, що заява має містити дату і особистий підпис людини, що має намір проголосувати вдома. При цьому ця заява до дільничної виборчої комісії може бути надіслана поштою або передана через інших осіб.
XS
SM
MD
LG