Доступність посилання

ТОП новини

За кого найлегше голосувати на виборах? Чому влада не надто переймається проблемами людей? Де в столиці найбільше зображень Леніна?


Ірина Біла За кого найлегше голосувати на виборах? Чому влада не надто переймається проблемами людей? Де в столиці найбільше зображень Леніна? Про все читайте в сьогоднішній українській пресі.

Політологи стверджують, що на нинішніх парламентських виборах очікуються масштабні фальсифікації. Найбільш підневільні виборці – ув’язнені. Як стверджує газета «Україна молода», вже зараз уряд тисне перевірками на Департамент з виконання покарань. Газетярі розмірковують: чи проголосують в’язні, чи проголосують за них?

Байдужість владної верхівки до життя народу пояснюється тим, що цій соціальній групі не притаманні докори сумління та співчуття. Натомість характерні підвищена агресивність та схильність до насильства. Як стверджує дописувач газети «День», для згаданої соціальної групи це вважається професійною нормою. Про причини і наслідки йдеться у статті «Адреналіновий тест, або Некомпетентність і нелюдяність можуть мати біологічні причини».

Купуючи товар навіть у магазині, українці не можуть бути певними, що придбали якісний товар. Серед причин – і непорядність вітчизняних підприємців. Як інформує газета «Вечірні вісті», деякі з них навіть на своєму товарі ставлять гриф «зроблено у Китаї». Подробиці – в статті «Небезпека у шкільному портфелі».

Пам’ятники Ленінові ще не так давно стояли мало не в кожному київському парку, не кажучи вже про бюсти, портрети і плакати. Зараз же Володимира Ілліча рідко можна зустріти в столиці. Найпопулярнішим пам’ятником, як зазначає газета «Сегодня», лишається зображення вождя біля Бесарабки. А найбільше його зображень – у музеї вторсировини. Там «живуть» близько 4 десятків різноманітних фігурок, що їх здали в утиль.

Вісім українських вищих навчальних закладів домоглися автономії. «Газета 24» з’ясовувала, що це дає університетам і студентам. Виявляється, не всі спудеї від цього в захваті. «Автономія добра лише тоді, коли гарний ректор», – кажуть вони. Бо коли будуть зловживання в керівництві навчального закладу, скаржитися в міністерство малоперспективно. Подробиці – в матеріалі «Навчання без меж».
XS
SM
MD
LG