Доступність посилання

ТОП новини

Українські ракетобудівники розпочали підготовку до відновлення пусків ракет-носіїв в рамках міжнародної програми «Морський старт»


Очікують, що перший після невдалого пуску у січні старт відбудеться у жовні-листопаді цього року.

Очікують, що перший після невдалого пуску у січні старт відбудеться у жовні-листопаді цього року.

Наразі фахівці дніпропетровського конструкторського бюро «Південне» проводять перевірку технічної готовності ракети та супутника.

За інформацією головного наукового співробітника бюро Юрія Мошненка, за місяць ракета «Зеніт-3SL» має вивести на орбіту супутник Об’єднаних Арабських Еміратів «Турая», що забезпечуватиме послуги супутникового зв’язку.

Ракета «Зеніт-3SL» створена українськими та російськими фахівцями. Проект «Морський старт» є першим в історії виключно комерційним міжнародним проектом експлуатації ракетно-космічного комплексу. У ньому беруть участь американські, російські, українські та норвезькі компанії.

31 січня ракета-носій «Зеніт-3SL», що повинна була вивести на орбіту супутник зв''язку в рамках програми «Морський старт», вибухнула відразу після запуску із платформи Одісей у Тихому океані. Причиною аварії назвали потрапляння сторонньої частки у двигун.
XS
SM
MD
LG