Доступність посилання

ТОП новини

Польща відхилила участь спостерігачів ОБСЄ у своїх парламентських виборах


Варшава заявила, що таке спостереження недоречне, бо Польща вже й так демократична держава. Речниця спостережного органу ОБСЄ зі свого боку нагадала, що країни – члени цього правозахисного об’єднання зобов’язані запрошувати спостерігачів від нього. Спостережна місія не має нічого спільного з думкою Організації щодо демократії в тій чи іншій державі, наголосила Урдур Ґуннарсдоттір.

Варшава заявила, що таке спостереження недоречне, бо Польща вже й так демократична держава.

Прохання Організації з безпеки і співпраці в Європі запросити її спостерігачів у Міністерстві закордонних справ Польщі назвали «хибним кроком».

Речниця спостережного органу ОБСЄ зі свого боку нагадала, що країни – члени цього правозахисного об’єднання зобов’язані запрошувати спостерігачів від нього.

Спостережна місія не має нічого спільного з думкою Організації щодо демократії в тій чи іншій державі, наголосила Урдур Ґуннарсдоттір.

За її словами, спостерігачі ОБСЄ були на нещодавніх виборах у Франції й Бельгії і їдуть на майбутні вибори до Швейцарії.

Вона назвала ситуацію з Польщею «незвичною» і додала, що в ОБСЄ сподіваються на остаточну відповідь наступного тижня.

Дострокові парламентські вибори в Польщі після розвалу владної коаліції призначені на 21 жовтня.

Супротивники Президента і Прем’єр-міністра Польщі, братів-близнюків Леха і Ярослава Качиньських, звинувачують їх у придушенні опозиції.
XS
SM
MD
LG