Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович обіцяє все одно відновити Одеський інститут сухопутних військ


Під час перебування в Одесі в суботу Прем’єр-міністр, лідер Партії регіонів заявив, що указ Президента, який скасував постанову уряду про відновлення інституту, не відповідає законові. Він висловив упевненість, що після того, як Конституційний Суд ухвалить своє рішення щодо цього, уряд таки відновить цей інститут.

Під час перебування в Одесі в суботу Прем’єр-міністр, лідер Партії регіонів заявив, що указ Президента, який скасував постанову уряду про відновлення інституту, не відповідає законові.

Він висловив упевненість, що після того, як Конституційний Суд ухвалить своє рішення щодо цього, уряд таки відновить цей інститут.

Днями Президент своїм указом зупинив чинність постанови уряду від початку вересня, за якою ліквідовуваний Одеський інститут сухопутних військ мало бути відновлено, а міністерство оборони мало забезпечити це відновлення.

Голова держави також надіслав подання щодо цієї постанови до Конституційного Суду, бо вона, на думку Віктора Ющенка, не відповідає завданням реформування і розвитку Збройних Сил України.

Проти постанови уряду виступив і міністр оборони. Анатолій Гриценко заявив тоді, що уряд провів це рішення в обхід його міністерства і всупереч його позиції, а також усупереч регламентові, всупереч процедурам роботи уряду не погодив його з жодним міністерством, у тому числі з Міністерством юстиції.

2005 року Одеський інститут сухопутних військ вирішили об’єднати з Львівським військовим інститутом і перевести його діяльність до Львова. Це завдання мали завершити нинішнього року.
XS
SM
MD
LG