Доступність посилання

ТОП новини

У Н’ю-Йорку триває чергова 62-га сесія Генеральної Асамблеї ООН


Свою позицію з найважливіших питань на ній представляють лідери 192-ти держав світу.

Звертаючись до них, Генеральний секретар ООН Пан Кі Мун заявив, що «світ стоїть перед низкою найсерйозніших проблем, які вимагають більшої згуртованості і колективних дій».

Президент США Джорд Буш у своєму виступі говорив про роль ООН:

«Ця велика інституція має працювати задля великих цілей: щоб звільнити людей від тиранії та насильства, голоду й хвороб, неписьменності та неосвіченості, бідності та принижень. Кожний член ООН має долучитися до цієї місії звільнення».

Окрім інших світових проблем, президент США приділив багато уваги ситуації в М’янмі. Він висловив обурення з приводу того, що влада цієї країни пригрозила силою, щоб розігнати стотисячну демонстрацію.

Президент Буш оголосив про запровадження нових санкцій проти військової влади М’янми, звинувативши їх у «19-ти літньому пануванні страху».

Буш додав, що члени ООН зобов’язані підтримати народи, які потерпають від диктаторських режимів – у таких, як Білорусь, Північна Корея, Сирія та Іран.

Президент США торкнувся і світової загрози тероризму, закликавши всі держави – об’єднатися у боротьбі з ним.

Президент США привітав також демократичні ініціативи в Україні:

“Сполучені Штати вітають ті країни, які взяли курс на свободу. Серед них – Україна, Грузія, Киргизстан, Ліберія, Сьєра-Леоне, Марокко”.
XS
SM
MD
LG