Доступність посилання

ТОП новини

Як голосуватимуть українці в Сербії


Анамарія Рамач Белград, 27 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Громадяни України, які постійно або тимчасово проживають у Сербії чи Чорногорії і були включені до списків виборців, матимуть змогу 30-го вересня з 7-ї години ранку до 10-ї години вечора голосувати на позачергових виборах народних депутатів.


У Сербії і Чорногорії є одна єдина виборча дільниця: № 85. Вона розташована у Белграді на бульварі Ослободження № 87. Консул України у Сербії Антоніна Кожухар каже, що дільнична виборча комісія надіслала іменні запрошення тим громадянам, які були включені до списку виборців. А включені до списку виборців ті, котрі на час складання списків перебували на консульському обліку.

У Сербії немає офіційної статистики щодо закордонних громадян, які перебувають на території країни. На сьогодньошній день на консульському обліку в Сербії перебуває приблизно 350 громадян України. З 15-го вересня вони мали змогу ознайомитися зі списком виборців та перевірити правильність відомостей, внесених до нього. Відповідно Постанови ЦВК №265 від 29-го серпня цього року, дільничні виборчі комісії закордонних виборчих дільниць до 26-го вересня проводили уточнення списків виборців. Ті, хто прибули до Сербії не пізніше ніж за 7 днів до виборів, могли подати заяву до дільничної виборчої комісії про їх включення до списку виборців. До списків було подано 355 виборців, а близько 20 осіб ознайомились зі списком. Окрім виборчої комісії у Белграді, також була утворена дільнична виборча комісія у Косові. До її складу входять підрозділи МВС України. Це 124 особи, а також 175 військовиків українського національного контингенту, що перебуває у складі міжнародних миротворчих сил у Косові, — КФОР.
XS
SM
MD
LG