Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Скільки платять членам виборчкомів і від чого залежить їхня зарплата? Які нові будівельні афери з’явились у Києві?


Ірина Біла Київ, 28 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua)


Понад 50 мільйонів гривень заплатять головні учасники виборчих перегонів за роботу своїх представників у виборчих комісіях. Як інформує газета «Діло», в середньому оплата членів виборчкомів залежить не від їх партійної, а від регіональної належності. Закономірностей немає: навіть у сусідніх областях зарплати можуть відрізнятися в півтора-два рази. Скажімо, якщо у Хмельницькому членам дільничних виборчих комісій платять 400 гривень, то у Львові – 200.

«Телеканали ділять політиків» – у статті під таким заголовком газета «Діло» розповідає про боротьбу телевізійників за право першими запросити на нічні ток-шоу В.Януковича, Ю.Тимошенко та Ю.Луценка. Проте самі політики досі не знають, на яких каналах представлятимуть свої партії і блоки, стверджують газетярі.

«В Україні макова соломка не знищується, а продається», – у статті під таким заголовком «Газета 24» інформує, що цього року слід очікувати спалаху наркоманії. Бо жодної операції щодо знищення макової соломки спецслужби так і не провели. На сьогодні, як пише видання, в Україні близько 5 млн. наркоманів і наркозалежних.

У Києві набирає обертів новий вид будівельних афер – «будинки-примари». Як стверджує газета «Сегодня», будівельні фірми беруть кредит у банку, лишаючи під заставу квартири будинків, мешканці яких про це навіть не підозрюють. Подробиці – у статті «Нова афера по-київськи».

В Україні стрімко дорожчають нові автомобілі, причому незалежно від того, в якій валюті вказана їхня ціна – в євро, гривнях чи в доларах. Однак нестачі в покупцях у автосалонів не спостерігається: багато іномарок середнього класу просто немає в наявності, а суперпопулярні моделі Mitsubishі, Nissan, Toyota можна купили лише на замовлення. Лише в серпні продали близько 52 тисячі новеньких авто. Для України це абсолютний рекорд, наголошує газета «Факти».
XS
SM
MD
LG