Доступність посилання

ТОП новини

Суд встановив, що Президент України має право брати участь у передвиборній агітації


Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову ЦВК про визнання незаконним проведення передвиборної агітації Президентом Віктором Ющенком за Блок «Наша Україна – Народна самооборона». Таке рішення ухвалила сьогодні колегія з трьох суддів. Таким чином, своїм рішенням суд визнав, що Віктор Ющенко має право проводити передвиборну агітацію, бо законом це не заборонено. Водночас суд визнав, що ЦВК, ухвалюючи таке рішення, перевищила свої повноваження і порушила законодавство.


Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову ЦВК про визнання незаконним проведення передвиборної агітації Президентом Віктором Ющенком за Блок «Наша Україна – Народна самооборона».

Таке рішення ухвалила сьогодні колегія з трьох суддів.

Таким чином, своїм рішенням суд визнав, що Віктор Ющенко має право проводити передвиборну агітацію, бо законом це не заборонено.

Водночас суд визнав, що ЦВК, ухвалюючи таке рішення, перевищила свої повноваження і порушила законодавство.

Представник НУ-НС Андрій Богдан допустив, що рішення суду може бути оскаржене у Вищому адміністративному суді.

У нiч із 21 на 22 вересня ЦВК визнала незаконною участь Президента України Вiктора Ющенка в передвиборчiй агiтацiї за блок «Наша Україна – Народна самооборона» i зобов''язала його утриматися вiд цього пiд час виборчого процесу. Це рiшення ЦВК ухвалила, розглянувши скаргу Соцiалiстичної партiї України.

15 вересня у Львовi Віктор Ющенко закликав виборцiв пiдтримати на виборах блок «Наша України – Народна самооборона». «Я прошу вас на виборах пiдтримати мою команду – блок „Наша Україна – Народна самооборона“», – заявив голова держави.

Матеріали до теми:

• Президент закликає ЦВК «не політизувати свою роботу»
XS
SM
MD
LG