Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії Михеїл Саакашвілі достроково перервав свою закордонну поїздку і повернувся до Тбілісі


З Нью-Йорка, де він брав участь у Генеральній асамблеї ООН, у понеділок Саакашвілі планував прибути з візитом до Греції.


З Нью-Йорка, де він брав участь у Генеральній асамблеї ООН, у понеділок Саакашвілі планував прибути з візитом до Греції.

У п’ятницю у Тбілісі близько 5 тисяч прихильників опозиції протестували проти арешту колишнього міністра оборони Іраклія Окруашвілі. Вони також вимагали проведення дострокових президентських і парламентських виборів, повідомила грузинська служба Радіо Свобода.

Іраклія Окруашвілі затримали в четвер за звинуваченнями у відмиванні коштів та корупції, але опозиціонери вважають арешт політичним.

Раніше цього тижня Окруашвілі заснував власний опозиційний рух і виступив із гострою критикою Президента Грузії та звинуватив його в узурпації влади, порушенні прав людини та організації вбивств політичних опонентів.

У телевізійному виступі Президент Саакашвілі назвав обвинувачення «брехнею» і схвально поставився до арешту Окруашвілі.

Демонстрації у Тбілісі у п’ятницю були найбільшими мирними антиурядовими протестами з часів приходу до влади Саакашвілі внаслідок «революції троянд» у 2003 році.

Член владної в Грузії партії «Єдиний національний рух» Ґіґа Бокерія попередив, що влада застосує силу для розгону демонстрантів у разі насильства під час антиурядових протестів.

Мітинг у п’ятницю відбувся й закінчився мирно.
XS
SM
MD
LG