Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: Позачергові вибори до парламенту відбулися


За даними ЦВК, станом на 20-ту годину участь у голосуванні взяли 58,01 відсотка виборців. Вибори вважаються такими, що відбулися, якщо в них бере участь понад 50 відсотків зареєстрованих виборців. У неділю, 30 вересня, в Україні відбулися дострокові вибори до Верховної Ради. Голосування стартувало о 7-й ранку і закінчилося о 10-й вечора за київським часом. У виборах узяли участь 20 політичних сил. Від них на 450 місць у парламенті претендували 4 тисячі 857 кандидатів. До парламенту пройдуть ті партії і блоки, які отримають не менш як 3 відсотки голосів виборців. Центральна виборча комісія України планує підбити попередні підсумки голосування на дострокових парламентських виборах о 9-й ранку в понеділок, 1 жовтня.

За даними ЦВК, станом на 20-ту годину участь у голосуванні взяли 58,01 відсотка виборців.

Вибори вважаються такими, що відбулися, якщо в них бере участь понад 50 відсотків зареєстрованих виборців.

Як повідомила Центральна виборча комісія, на 16-ту годину, за уточненими даними, активність виборців становила 43,11%, а станом на 12-ту годину – 21,54%.

Водночас представниця ЦВК зазначила, що у територіальному виборчому окрузі №174 (Харків) 9 спеціальних виборчих дільниць так і не були відкриті.

Усенко-Чорна висловила надію, що виборці, які повинні були голосувати на цих спеціальних дільницях, реалізували своє конституційне право на дільницях за місцем проживання.

Як зауважив раніше член Центрвиборчкому Михайло Охендовський, суттєвих або грубих порушень наразі не виявили.

За його словами, найбільше проблем пов’язано з якістю списків виборців.

У неділю, 30 вересня, в Україні відбулися дострокові вибори до Верховної Ради.

Голосування стартувало о 7-й ранку і закінчилося о 10-й вечора за київським часом.

У виборах узяли участь 20 політичних сил: Комуністична партія, Партія регіонів, Прогресивна соціалістична партія, Блок «Наша Україна – Народна самооборона», партія «Всеукраїнське об’єднання „Свобода“», «Блок Литвина», Блок Юлії Тимошенко, Соціалістична партія, Всеукраїнська партія народної довіри, Селянський блок «Аграрна Україна», Комуністична партія (оновлена), Партія вільних демократів, «Виборчий блок Людмили Супрун – Український регіональний актив», блок «КУЧМА», блок «Всеукраїнська громада», Партія національно-економічного розвитку, Партія зелених, «Український народний блок», «Блок партії пенсіонерів України» і «Християнський блок».

Від них на 450 місць у парламенті претендували 4 тисячі 857 кандидатів.

До парламенту пройдуть ті партії і блоки, які отримають не менш як 3 відсотки голосів виборців.

За проведенням дострокових парламентських виборів в Україні стежили 2 тисячі 525 міжнародних спостерігачів. Вони представляють 13 країн світу і 15 міжнародних організацій.

Також за перебігом виборів спостерігали 4 тисячі 906 представників українських громадських організацій.

Центральна виборча комісія України планує підбити попередні підсумки голосування на дострокових парламентських виборах о 9-й ранку в понеділок, 1 жовтня.

Президент своїм указом розпустив Верховну Раду як неповноважну і призначив дострокові вибори на 30 вересня.
XS
SM
MD
LG