Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині розпочали роботу всі близько 2 тисяч виборчих дільниць, наразі правопорушень не зафіксували


Повідомлень про суттєві порушення та інциденти на виборчих дільницях наразі немає. Але частина людей не знаходить себе у списках.

За словами виконувача обов’язків голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктора Бондаря, «усі виборчі комісії укомплектовані, всі члени комісій сьогодні стали до роботи».

Виборчі дільниці області охороняють понад 5 тисяч правоохоронців та приблизно стільки ж представників громадських формувань та позаштатних міліціонерів. Тільки дві третини з них несуть службу на дільницях поблизу місць мешкання і мають можливість проголосувати.

Як додаткові сили до охорони громадського порядку цього дня залучили курсантів та податківців, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

На виході з кожної двадцятої дільниці в області фахівці дослідницького центру «Соціо» проводять експрес-опитування – у ньому має взяти кожен десятий із тих, хто голосуватиме.

Дані цього місцевого екзит-полу мають оприлюднити об 11-й вечора. Дніпропетровські соціологи впевнені, що його результати не мають відрізнятись від офіційних більш як на 4 відсотки.

Повідомлень про суттєві порушення та інциденти на виборчих дільницях наразі немає.

Але частина людей не знаходить себе у списках.

«Інциденти які були? Приходили, не перевіряючи себе в списках, прийшов – а його немає. Емоції вихлюпнув. Ми їх відправляємо – ідіть до суду, приймуть цього ж дня. Але хто ж поїде?», – каже представниця дільничної виборчої комісії округу №28 Людмила Школьникова.

«Піку» активності виборців очікують до 14-ї години. О 15-й група незалежних міжнародних спостерігачів дасть прес-конференцію, де оприлюднить свої дані про перебіг виборчої кампанії на Дніпропетровщині.

У Дніпропетровській області зареєстровані 2 мільйони 800 тисяч виборців. Прогнозована явка – 70 відсотків.
XS
SM
MD
LG