Доступність посилання

ТОП новини

У Криму невідомі залякували члена ДВК і спостерігача


Володимир Притула У Криму вибори проходять без серйозних порушень, повідомили в Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України в АРК. Втім, міліція під час голосування зафіксувала кілька інцидентів. Зокрема, в селищі Роздольному невідомі особи силою вивезли на автомобілі за межі населеного пункту члена дільничної виборчої комісії від Компартії і спостерігача від Партії регіонів.

У Криму вибори проходять без серйозних порушень, повідомили в Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України в АРК. Втім, міліція під час голосування зафіксувала кілька інцидентів.

Зокрема, в селищі Роздольному невідомі особи силою вивезли на автомобілі за межі населеного пункту члена дільничної виборчої комісії від Компартії і спостерігача від Партії регіонів.

Як повідомив начальник Центру громадських зв’язків Головного управління МВС України в Криму Олександр Домбровський, нападники були схожі на охоронців – кремезні і мали спецзасоби зв’язку. За його словами, вони посадили члена комісії і спостерігача до автомобіля і поїхали у невідомому напрямку.

«Співробітники міліції, які чергували поруч, запам’ятали номер автомобіля. Його оголосили в розшук. Туди виїхала оперативно-слідча група, на місце прибув прокурор району», – розповів він.

За словами Олександра Домбровського, поки проводилося слідство, потерпілі самі повернулися на дільницю. Вони розповіли, що зловмисники вивезли їх на пустир поза межами селища і порадили «не перешкоджати демократичному процесові».

Правоохоронці пов’язують цей інцидентом із конфліктом, що відбувся трохи раніше на цій же дільниці між членами виборчкому і двома особами, які назвалися кореспондентами газети «Свобода».

Пошук зловмисників та автомобіля, який, як вдалося з’ясувати, належить одному з київських банків, поки що результату не дав.

Інші інциденти

У Феодосії виборець після того, як йому не дозволили проголосувати за родичів, у гніві пошматував три бюлетені. А в Алушті нетверезий молодий виборець пошкодив урну для голосування.

Іще один інцидент із залученням правоохоронців виник в Армянську, де міліція на кілька годин затримала оператора знімальної групи ТРК «Чорноморська». Журналіст прийшов на дільницю без документів, чим спровокував конфлікт із членами ДВК.

У Сімферополі представники блоку НУ-НС заявили про тиск на деяких керівників дільничних виборчкомів із боку Партії регіонів. Водночас останніх також звинуватили в організації примусового довезення на виборчі дільниці виборців у багатьох регіонах півострова.

А Кримський реском Компартії виступив із заявою, в якій стверджує, що явка виборців у Криму значно менша, аніж дає ЦВК. За її даними, в Криму на 16-ту годину проголосували 40,5% виборців. Комуністи ж кажуть, що на 18-ту годину явка була нижчою від 35%.
XS
SM
MD
LG